AcasăNewsCîțu, câinele de pază al lefurilor parlamentarilor

Cîțu, câinele de pază al lefurilor parlamentarilor

Când vine vorba de drepturi, parlamentarul român nu are mamă, nu are tată, calcă și pe cadavre, de este nevoie. Dar cum în vremurile de față nu-i cazul, a fost de ajuns să-l asmută în luptă pe Florin Cîțu, cel mai bun câine de pază al lefurilor (și indemnizațiilor, și câte or mai fi!) politicienilor. Sub umbrela „execuției bugetare”, ministrul Finanțelor explică de ce Guvernul nu are bani să „îmbunătățească” oferta socială, dar nu suflă o vorbă cu privire la sacrificiile pe care, poate, ar fi cazul să le mai facă și „aleșii neamului”.

Este de ajuns să aruncăm o privire prin jur ca să vedem cum reacționează alte state la această situație. Nu merge prea departe, căci n-are rost să comparăm mere cu pere și pe Iohannis cu Macron, așa că să vedem cum merg treburile prin Croația; Zagrebul nu-i Bucureștiul, totuși! În plină criză (Croația a trecut și printr-un cutremur puternic în luna martie, de parcă pandemia de Covid-19 nu era un seism economic și social suficient de mare), Guvernul a hotărât că toți membrii cabinetului executiv îşi vor dona salariul pe luna martie!

„Este o ocazie pentru noi toţi să demonstrăm unitate, solidaritate şi responsabilitate, pentru a putea depăşi combinaţia a două crize, cea a coronavirusului şi a cutremurului”, a declarat premierul Andrej Plenkovic.

În același timp, pe Dâmbovița, ministrul Finanțelor latră: să vedem dacă execuția bugetară ne permite majorarea alocațiilor! Să vedem dacă execuția bugetară ne permite majorarea pensiilor! Dar, să vedem dacă faceți rost de bani după ce vă tăiați lefurile și celelalte drepturi financiare nesimțite nu putem? Cum ar fi să calculăm ce economie s-ar face dacă s-ar diminua cu 50% cuantumul veniturilor întregului aparat numit Parlamentul României? Că la câți tăietori de frunze sunt pe lângă fiecare cabinet de parlamentar, s-ar plăti destule alocații pentru copiii României, nu credeți, domnul Cîțu?!

Pentru ministrul de Finanțe, majorarea pensiilor înseamnă „presiune pe buget”. „Rolul este de a ne asigura că oamenii primesc ajutoare, pensii, salarii, dar nu va fi ușor și e necesară o reevaluare a întregului buget pe tot anul”, mai spune Florin Cîțu. Dar pensiile speciale de ce nu sunt reeevaluate? Sau contractele de sute de milioane de euro fluturate de șeful MApN în aceste vremuri când țara arde și ministrul Ciucă aruncă banii românilor ca la lăutari, în conturile firmelor producătoare de armament?!

„Ne vom uita dacă în cheltuielile pe care le avem anul acesta există cheltuieli neesențiale, la care putem să renunțăm și să mai reducem din presiunea asupra bugetului”, declară Cîțu. Și cu pensiile cum rămâne? Se majorează sau nu de la 1 septembrie 2020, așa cum prevede „Legea Olguța Vasilescu”? „Când am început anul, bineînțeles că am alocat bani în buget (n.r. – pentru pensii mărite). Am spus, însă, că depinde de execuția bugetară. Tot timpul trebuie să ne uităm atent la execuția bugetară și vedem concluziile după aceea. Dacă după primele două luni execuția bugetară arăta foarte bine, vă spun că în acest moment, în martie, deja vedem impactul crizei, cu venituri mai mici, cheltuielile crescute, iar la rectificarea bugetară vă spun că avem o creștere semnificativă a cheltuielilor, vom aloca în plus un miliard de lei doar pentru concediile medicale, o sumă semnificativă pentru șomaj tehnic, peste 7 miliarde de lei, și mai avem și alte cheltuieli pentru ajutor social, asta înseamnă că vom cheltui foarte mult, în timp ce pentru tot anul veniturile bugetare scad semnificativ, deficitul bugetar crește, estimarea pentru tot anul crește, ceea ce înseamnă că și necesarul de finanțare crește”.

Ați înțeles ceva? Tanti Maria, vecina mea septuagenară, în mod cert n-a priceput nimic. Femeia a muncit 40 de ani și așteaptă ca anul ăsta să i se mărească pensia, așa cum i-a promis Orban, așa cum i-a promis și Violeta Alexandru, așa cum i-au promis, de fapt, toți liberalii când s-au cocoțat în fotoliile de la Palatul Victoria. Însă, în loc de bani, Guvernul PNL vine acum și îi ține lecții gratuite despre execuții bugetare, de parcă baba mea de la 3 ar da mâine examen la ASE!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
384 afisari

3 COMENTARII

  1. Catule,trebuia sa te faci frizer,asa poate aratai si tu mai bine!CA IN REST NU ESTI BUN DE NIMIC.NE ARATI SI NOUA REGISTRELE DUBLE?????Aud catuleeee???/

  2. Anus , boschetarule tiraspolez , registrele duble sunt la DNA , ai sa vezi cine schiauna precum catelusssii……

  3. Citule, nu esti decat un maidanez, pus intr-un post care te depaseste, unde mai latria si tu la luna, ca te sperii de ea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger