AcasăNewsCîțu: 2019 s-a terminat cu un deficit bugetar de 4,6%. Veniturile, supraestimate

Cîțu: 2019 s-a terminat cu un deficit bugetar de 4,6%. Veniturile, supraestimate

Florin Cîțu se împrumută cu nemiluita

Ministrul liberal al Finanțelor a ieșit în fața presei, marți, pentru a prezenta grafice și cifre ce țin de deficitul bugetar pe anul recent încheiat, susținând că veniturile ar fi fost supraestimate în bugetul din 2019.

„Anul trecut s-a terminat cu un deficit bugetar de 4,6%, puțin peste ceea ce estimam la rectificarea din noiembrie. Am vrut să vă arăt și care e diferența față de legea inițială, așa cum a trecut prin Parlament. (…) Prin Parlament legea a trecut cu venituri de 33,5% din PIB și cheltuieli de 36,3% din PIB. La final, execuția bugetară a fost în linie cu ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în România. (…) Veniturile au fost supraestimate în buget în 2019 tocmai pentru a diminua artificial deficitul bugetar la începutul anului. De la începutul anului se știa că acest deficit (…) o să fie peste 4% în timpul acestui an”, a susținut Florin Cîțu din fața proiectorului cu grafice.

author avatar
Andrei Coman
111 afisari

2 COMENTARII

  1. Deficitul anual se datoreaza achizitiilor de armament inutil, platilor fara rost (Micula) si in avans (retur TVA, s.a.) facute inadins de Citu-pirtu pentru a compromite bilantul anual al guvernarii PSD.

  2. Citule tu semeni cu Smeagul,ca aratai la fel, cred ca n-ai calculat corect deficitul tau, Citule, mai incearca odata, zau asa , esti eminent in prostia ta, nu ne dezamagii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger