AcasăNewsCisterna cu acid sulfuric, grav accident rutier pe DN 1. Un om...

Cisterna cu acid sulfuric, grav accident rutier pe DN 1. Un om a murit

Interventie contra cronometru a specialistilor in situatii de urgenta.

UPDATE 2 – Traficul rutier pe DN 1, in zona in care s-a produs accidentul soldat cu decesul soferului cisternei care transporta acid sulfuric a fost reluat, „in conditii normale”, incepand cu ora 14.45, se anunta din directia Centrului Infrotrafic al Politiei Romane. Ceea ce inseamna, practic, faptul ca a fost permisa reluarea circulatiei autovehiculelor in zona dupa aproape 12 ore de la momentul la care a avut loc nedoritul eveniment rutier.

UPDATE: Circulatia rutiera in zona in care a avut loc accidentul continua sa fie oprita si la ora 14.15, pe sectorul de drum situat la kilometrul 91 al DN 1 Banesti-Breza, din care mentioneaza reprezentantii Infotrafic, in cel mai recent comunicat in privinta situatiei traficului de la nivelul intregii tari.

A fost vorba despre o situatie periculoasa, mai exact despre o actiune la locul in care o cisterna care transporta acid sulfuric- o substanta inflamabila- s-a rasturnat de pe sosea, in zona unei conducte de gaze. A fost necesar sa se ia masura stabilirii unei zona de protectie. Din pacate, un om a murit.

Este vorba despre soferul cisternei, un barbat care a ramas captiv in incinta cabinei. Identitatea acestuia nu fusese stabilita pana in jurul pranzului, din cate s-a anuntata din directia ISU Prahova.

Accidentul a avut loc la primele ore ale zilei, pe DN 1 Banesti – Breaza, in Campina, pe sensul de mers catre Sinaia. Din cate precizeaza reprezentantii ISU Prahova, o cisterna prevazuta sa transporte pana la 40 de tone de incarcatura si care, la momentul producerii incidentului rutier, avea la bord o cantitate -neprecizata- de acid sulfuric, a parasit carosabilul si s-a rasturnat, fisurand o conducta de gaz aflata in apropierea carosabilului.

In urma impactului, cabina a fost cuprinsa de un incendiu violent. Valvataia a fost lichidata dupa circa 75 de minute, timp in care s-au parcurs si alti pasi necesari evitatii oricarei urme de pericol pentur salvatori, dar si pentru restul populatiei. „Echipajele au actionat pentru racirea cisternei, concomitent cu asigurarea masurilor de protectie pentru personal si populatie, prin instituirea unui perimetru de protectie pe o raza de aproximativ 1 km. S-au efectuat masuratori pentru a verifica daca au existat scurgeri de substante toxice, lucru care nu a fost confirmat”, au transmis reprezentantii ISU Prahova.

La randul lor, reprezentantii Centrului Infotrafic al politiei Romane au precizat ca, in jurul orei 8, circulatia rutiera se mentinea oprita pe DN1 Banesti – Breaza, la kilometrul 91+300 de metri, din cauza acestui accident in care a fost implicata cisterna si care a avut loc in jurul orei 3 dimineata. Soferii care au drum in zona au fost informati ca traficul rutier a fost deviat prin orasul Campina.

sursa foto: facebook/ISU Prahova

author avatar
Cristina Stefan
777 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger