AcasăNewsCirculatie inchisa pe A2 si pe 9 drumuri nationale din cauza viscolului

Circulatie inchisa pe A2 si pe 9 drumuri nationale din cauza viscolului

(foto: prinbrasov.com)

Circulatia este inchisa pe autostrada A2 intre Bucuresti si Lehliu, precum si pe noua drumuri nationale, iar pe unele tronsoane de drum este restrictionat traficul gre.

Traficul rutier este inchis pe DN 1D Albesti – Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat – Baile, DN 23A Gologanul – Corasti, DN 23B Maicanesti – Ciorasti, DN 2C Costesti – Slobozia, DN 2N Bogza – Jitia, DN 2R Jitia – Vintileasca, DN 2B Buzau -Vizireni si DN 11A Adjud – Podul Turcului. Autostrada A2 intre Bucuresti si Lehliu este in continuare inchisa, putandu-se circula pe o ruta alternativa intre Bucuresti si Constanta, respectiv pe DN 3 Bucuresti – Lehliu, autostrada A2 intre Lehliu si Cernavoda, DN 22C Cernavoda – Murfatlar si DN 3 Murfatlar – Constanta.

Traficul greu este restrictionat pe opt drumuri nationale. Astfel, pe DN 5B Ghimpati – Giurgiu, DN 2 Bucuresti – Urziceni – Buzau si DN 73C Curtea de Arges este restrictionat traficul pentru masinile de peste 3,5 tone, iar pe DN 10 Magura – Siriu, DN 3A Lehliu – Fetesti, DN1 Comarnic – Brasov, DN 1A Valenii de Munte – Bra?ov si DN 71 Fieni – Sinaia sunt restrictii pentru masinile de pentru 7,5 tone. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cu cod galben, valabila pana duminica, ora 20.00, conform careia aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 centimetri, in special in zonele de deal si de munte.

Vantul va sufla cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50 – 60 kilometri pe ora, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe ora, viscolind sau spulberand zapada. Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferii trebuie sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna si sa aiba lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, precum si sistem de climatizare-dezaburire functional.

In cazul in care traficul rutier se intrerupe din cauza zapezii, soferii sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina. Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei. Soferii sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor cand carosabilul este acoperit cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

author avatar
Ciprian Purice
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger