AcasăNewsCirculatie inchisa pe A2 Bucuresti - Lehliu si pe 18 drumuri nationale

Circulatie inchisa pe A2 Bucuresti – Lehliu si pe 18 drumuri nationale

Circulatia este inchisa pe autostrada A2 intre Bucuresti si Lehliu, precum si pe 18 drumuri nationale, iar pe unele tronsoane de drum este restrictionat traficul greu, potrivit ultimei situatii anuntate de CNADNR.

Traficul rutier este inchis pe DN 1D Albesti – Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat – Baile, DN 23A Gologanu – Ciorasti, DN 23B Maicanesti – Ciorasti, DN 2C Costesti – Slobozia, DN 2N Bogza – Jitia, DN 2R Jitia – Vintileasca, DN 2B Buzau -Vizireni, DN 11A Onesti – Podu Turcului, DN 2D Focsani – limita cu judetul Covasna, DN 2M Focsani – Odobesti – Coasa, DN 23 Focsani – Braila, DN 2L Tisita – Panciu, DN 24 Tecuci – Tisita, DN 2 Focsani – Buza, DN 25A Fundeni – Nanesti, DN 2G Bacau – Comanesti si DN 2F Bacau – Vaslui, potrivit situatiei inregistrate pana la ora 14.00 si anuntate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

CNADNR: Mai multe drumuri nationale din 16 judete ar putea fi inchise duminica, de la ora 16.00

Cod portocaliu in Bucuresti si 19 judete, cod galben in 17 judete, pana miercuri dimineata

Autostrada A2 intre Bucuresti si Lehliu este in continuare inchisa, putandu-se circula pe o ruta alternativa intre Bucuresti si Constanta, respectiv pe DN 3 Bucuresti – Lehliu, autostrada A2 intre Lehliu si Cernavoda, DN 22C Cernavoda – Murfatlar si DN 3 Murfatlar – Constanta.

Centrul Infotrafic a anuntat ca pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti carosabilul este acoperit cu un strat subtire de zapada (maxim un centimetru), in amestec cu material antiderapant. Pe autostrada A2, pe tronsonul deschis circulatiei Lehliu-Gara – Cernavoda se circula in conditii de lapovita si ninsoare, intre kilometrii 64 si 144 carosabil este acoperit cu un strat subtire de zapada, in amestec cu material antiderapant, iar intre kilometrii 144-160 carosabilul este umed.

Traficul greu este restrictionat pe patru drumuri nationale. Astfel, pe DN 2 Bucuresti – Urziceni – Buzau si pe DN 10 Buzau – Brasov este restrictionat traficul pentru masinile de peste 3,5 tone, iar pe DN 3A Lehliu – Fetesti si pe DN 1A Valenii de Munte – Brasov sunt restrictii pentru masinile de pentru 7,5 tone.

Meteorologii au atentionat ca duminica, dupa ora 18.00, va intra in vigoare o avertizare cod portocaliu pentru sudul si sud-estul tarii, celelalte zone ramanand sub incidenta codului galben. Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat atentionarea emisa in 2 februarie, aratand ca aceasta isi mentine valabilitatea pana duminica, la ora 18.00, cu mentiunile ca in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei vor mai fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita si pe arii extinse se va produce polei, vantul va fi moderat, iar in celelalte regiuni va ninge.

Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, soferii trebuie sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna si sa aiba lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, precum si sistem de climatizare-dezaburire functional.

In cazul in care traficul rutier se intrerupe din cauza zapezii, soferii sunt sfatuiti sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina. Nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte, respectiv de la 420 la 560 de lei.

Soferii sunt obligati sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor cand carosabilul este acoperit cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

author avatar
Ciprian Purice
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger