AcasăNewsAccident feroviar lângă Craiova. 9 vagoane au deraiat!/Haos pe calea ferată, întârzieri...

Accident feroviar lângă Craiova. 9 vagoane au deraiat!/Haos pe calea ferată, întârzieri uriașe

sursa foto: antena3.ro

Un incident feroviar în care a fost implicat un tren privat de marfă, care transporta cereale, a cauzat probleme pe calea ferată. Circulația feroviară este închisă temporar între Craiova și Caracal – a anunțat marți dimineață, 16 ianuarie, CFR SA.

Din informațiile făcute publice de CFR, 9 vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte două s-au răsturnat. S-a întâmplat la intrarea în stația CF Leu, peste macaze.

Se încearcă repunerea pe șine a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât circulația feroviară în zonă să se redeschidă.

CFR: 9 vagoane ale marfarului au deraiat, alte 2 s-au răsturnat

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 01:30 pe relația Craiova – Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă.

La intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat. Trenul aparține operatorului privat de marfă Global Rail Solutinons, avea în compunere 35 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Salonta – Roșiori Nord.

Facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Craiova – Caracal să fie redeschisă în condiții de siguranță.

În acest moment circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată)”, a transmis CFR SA, în dimineața zilei de 16 ianuarie, într-un comunicat.

Compania precizează că „evenimentul va fi anchetat” de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

Anunțul CFR Călători

Totodată, CFR Călători anunță ce măsuri s-au dispus în contextul incidentului în care a fost implicat trenul de marfă.

„Astăzi, 16 ianuarie 2024, circulația trenurilor CFR Călători între stațiile Craiova – Caracal este întreruptă temporar din cauza deraierii unui tren de marfă.

Circulația în zona afectată se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Astfel, o parte din trenurile cu tranzit pe ruta Caracal – Craiova (precum trenurile internaționale, trenurile ce au în compunere vagoane de dormit și cușetă) sunt direcționate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova. Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, între stațiile Craiova și Caracal și retur de către managerul infrastructurii feroviare –CFR SA, fie au suprimată temporar circulația, călătorii fiind preluați de celelalte trenuri aflate în circulație.

Pentru tranzitarea circulației pe rută ocolitoare, CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA locomotive diesel”, a transmis CFR Călători.

Informații importante pentru pasageri

Și nu sunt singurele precizări importante ce vin pentru pasageri, în acest context.

„Pasagerii care au bilete la aceste trenuri și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Informații despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul nostru din staţii”, anunță sursa citată.
author avatar
Andrei Coman
214 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger