AcasăNewsCiprian Ciucu, săgeți la adresa lui Nicușor Dan. Nemulțumirea liberalului legată de...

Ciprian Ciucu, săgeți la adresa lui Nicușor Dan. Nemulțumirea liberalului legată de bugetul Capitalei

Ciprian CiucuCiprian Ciucu, săgeți la adresa lui Nicușor Dan. Nemulțumirea liberalului legată de bugetul Capitalei

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că PNL Bucureşti va veni cu o versiune de buget pentru Capitală şi o va propune bucureştenilor şi partidelor din Consiliul General.

Reacţia acestuia vine după ce primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a invitat partidele cu reprezentare în Consiliul General să vină cu o propunere concretă de buget local şi „să-şi asume tăierile” necesare.

În context, Ciprian Ciucu i-a cerut primarului general să permită vineri o întâlnire de lucru între direcţia economică a PMB şi consilierii generali ai PNL Bucureşti.

„Prolog: situaţia dramatică în care se află PMB nu i se poate imputa lui Nicuşor Dan. Dar el, împreună cu noi, este cel chemat să se ridice la înălţimea acestei extrem de dificile provocări. Atunci când eşti primar şi ai la dispoziţie un aparat de câteva mii de oameni, să vii şi să ceri Consiliului să îţi facă bugetul (activitatea din consiliu fiind practic cvasineremunerată) este egal cu o capitulare prematură. Chiar dacă nu o scoate la capăt, un primar are datoria să încerce! Nu poate renunţa atât de uşor la leadership! Un primar are datoria să caute soluţii, să se dea peste cap şi să demonstreze că a făcut tot ce i-a stat în putinţă, chiar dacă nu aduce bugetul pe zero”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Ciucu vine cu propria versiune de buget

Ciprian Ciucu i-a transmis lui Nicușor Dan că PNL va merge cu o propunere de buget. „Nu-i nimic, PNL București va veni cu o versiune de buget și o va propune bucureștenilor și partidelor din Consiliul General. Nu îl vom aduce pe zero, asta este aproape imposibil, am mai spus-o si ieri, dar vom demonstra că se pot face pași importanți în direcția corectă.

Îl rog pe Primarul General să permită mâine o întâlnire de lucru între direcția economică a PMB și consilierii generali ai PNL București. P.S. Prin aplicarea unor mecanisme financiare legale, viceprimarul Stelian Bujduveanu deja a reușit să salveze un miliard de lei din bugetul PMB. Altfel groapa ar fi fost și mai adâncă! Un miliard!!”, a precizat Ciprian Ciucu în postarea lui.

Nicușor Dan anunță buget de austeritate pentru Capitală

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat după aprobarea bugetului de stat că banii primiți de Primăria Capitalei sunt insuficienți și este imposibil să acopere cu ei nevoile orașului. Primarul cere grupurilor politice din Consiliul General să vină cu un proiect de buget și să indice de unde se pot face tăieri.

În replică, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și președintele PNL București, spune că PNL va veni cu un proiect de buget, iar aceasta este o capitulare prematură a primarului general.

„Parlamentul a dat azi votul final pentru bugetul de stat pe 2022, iar veștile pentru Capitală nu sunt deloc bune. În ciuda tuturor demersurilor pe care le-am făcut în ultimele două luni, Bucureștiul a rămas cu același buget din 2021 – 10 miliarde de lei, dintre care 4 miliarde pentru Primăria Capitalei și 6 miliarde pentru primăriile de sector. Cu un astfel de buget, cu prețurile care au explodat în sectorul energetic și cu ZERO compensare guvernamentală pentru asta, va fi imposibil pentru PMB să acopere nevoile Capitalei la nivelul anului curent”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
215 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai plicusor ,e de ras ,daca n ar fi de plansBai putoare treci la treaba bai muci nu sta cu mana intinsa la guvern bai milogule !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger