Cauta

Ciorba UE s-a acrit

Candva un adevarat simbol al bunei intelegeri, Uniunea Europeana s-a dezbracat de haina duplicitatii, dezvelindu-si trupul plin de bube. Invidie, ura, interes, haos, neomarxism, toate plagile unei societati bolnave au „inflorit” de cand puterea Occidentului a incaput in mainile finantistilor. Nemultumite de politica pumnului in gura, tot mai mult state acuza Bruxellesul de implicare in activitatea interna. Cazul Italiei este doar ultimul, pe lista rasculatilor trecandu-si numele si Austria, care incepe sa maraie din ce in ce mai puternic la acesti apologeti ai globalizarii.

Carpita din mai multe petice, patura UE incepe sa se destrame putin cate putin, iar retragerea Marii Britanii din Uniune a lasat un gol imens ce, pana acum, pare imposibil de acoperit. De ceva vreme, si Italia isi scrie scenariul ruperii, caci atitudinea liderilor de la Bruxelles e de neconceput in raport cu aspiratiile si crezul Uniunii. S-a pornit ofensiva impotriva oricui cracneste in front, iar Roma „tupeistului” Salvini e la rand sa incaseze papara lu’ alde Timmermans.

Finantele Romei ingrijoreaza Bruxellesul

Spre deosebire de alte tari, cazul Italiei e diferit, aici UE gaseste motiv de cearta in datoria publica a peninsularilor. Ca sa-si exprime ingrijorarea, Comisia Europeana a prim-vicepresedintelui Frans Timmermans a trimis Ministerului Economiei de la Roma o scrisoare in care avertizeaza: „O datorie publica atat de ridicata limiteaza spatiul de actiune al guvernului pentru cheltuieli mai productive in beneficiul cetatenilor sai. Avand in vedere dimensiunile economiei italiene, este si o sursa de ingrijorare pentru zona euro in totalitatea sa”.

Sub semnatura lui Marco Buti, delegatul pentru servicii economice al Comisiei Europene, scrisoarea arata ca „aceasta traiectorie de buget, unita riscurilor in scadere pentru cresterea PIB-ului nominal, va fi incompatibila cu necesitatea de a reduce in mod decisiv raportul datorie-PIB din Italia. Nu uitati ca voi insiva ati notificat Eurostat cu privire la o datorie bruta a administratiilor publice pentru 2017 egala cu 131,2% din PIB, ceea ce ne confirma ca Italia nu a realizat progrese suficiente fata de respectarea parametrului de referinta referitor la ajustarea raportului datorie-PIB in 2017”.

Ultimatum de la Timmermans

Evident, Comisia Europeana nu se multumeste cu exprimarea unor puncte de vedere, ea cauta sa dea ordonine, sa conduca tarile membre, altfel ce-ar castiga numai din sfaturi si opinii?! Si iata cum Marco Buti si-a permis sa traseze Italiei un ultimatum. 13 noiembrie, data pana la care Roma trebuie sa justifice traiectoria de declin a raportului datorie – PIB, indicat in documentul privind Raportul Bugetar! In caz contrar, Comisia condusa de olandezul Frans Timmermans ia in considerare sa accelereze etapele pregatitoare pentru o procedura impotriva Italiei, pe motiv de  nerespectare a regulii de reducere a datoriei.

Austria isi confirma pozitia anti-imigratie

Nici Viena nu mai crede in promisiunile UE, dar dezamagirea austriecilor are cu totul alte radacini, tine de politica pro-imigratie pe care o promoveaza Bruxellesul. Hapul pregatit de „doctorii” Merkel si Macron nu-i pe placul tanarului cancelar Sebastian Kurz, care refuza sa mesteca ciorba acrita a „stapanilor” acestei colonii.

Si, ca un gest de fronda, Kurz a invocat motive de suveranitate nationala cand a refuzat sa semneze acordul global menit sa promoveze o migratie sigura si ordonata. Acest acord nu implica si obligatii, a fost finalizat sub auspiciile ONU, dar deja SUA si Ungaria l-au respins! Sebastian Kurz nu a semnat documentul si, mai mult, i-a interzis vicecancelarului Heinz-Christian Strache sa mearga la Marrakesh, anuntand ca Austria nu va ratifica acordul.

Si ea aflata pe orbita UE, Polonia analizeaza oportunitatea denuntarii acestui acord global, sustine presa de la Varsovia. In cazul Romaniei, lucrurile sunt clare, propaganda neomarxista a globalizarii trambiteaza zi de zi despre obedienta pe care trebuie s-o avem in fata directivelor UE.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version