AcasăNewsCiorba de babic, noua atracție culinară din meniul localurilor dintr-o cunoscută destinație...

Ciorba de babic, noua atracție culinară din meniul localurilor dintr-o cunoscută destinație turistică din România. „Senzațională”

sursa foto: viva.ro

Ciorbă de burtă, de perișoare sau de legume. Fiecare dintre aceste preparate s-ar putea spune că ar avea „fanii” ei, mai ales în rândul celor care nu concep să treacă o zi fără să mănânce o porție de ciorbă.

Mai nou, în meniul unor localuri pare să-și facă loc, cel puțin în județul Buzău, un alt fel de ciorbă. Preparat ce pare să devină tot mai atractiv în rândul celor care-l încearcă, evident curioși să descopere gustul unei ciorbe de babic!

Astfel că, după celebrii covrigi de Buzău, dar și la fel de cunoscuții cârnaţi de Pleşcoi, județul Buzău se poate lăuda cu o altă creaţie culinară: ciorba de babic.

Acest preparat a fost inclus în meniurile pensiunilor şi restaurantelor din zona Vulcanilor Noroioşi, potrivit Antena3. Așadar, dintr-o cunoscută destinație turistică din România.

Iar cei care ajung să guste un astfel de preparat se declară încântați de gustul deosebit al ciorbei din care nu lipsesc bucăți de babic.

Din ce ingrediente se prepară ciorba

Pe lângă clasicele legume folosite la prepararea ciorbei – ceapă, morcovi și cartofi, în oală își găsesc, așadar, loc, și bucăți de babic.

„Ne trebuie ceapă, morcov, țelină, cartof, orez, suc de roșii și nelipsitul babic și șunca de Buzău. La o ciorbă care să ajungă pentru 10 porții punem un babic.

După ce dă de câteva ori în clocot, adăugăm și șunca. Îi dă o grăsime și un gust deosebit șunca afumată”, a explicat Mari Filipescu, bucătar, pașii pe care-i implică gătirea unui astfel de preparat.

Impresiile unui turist: „Este senzațională”

„Am zis să încercăm renumitul babic și renumita ciorbă de babic care într-adevăr este senzațională”, a povestit unul dintre cei care au gustat un astfel de preparat.

Din câte se pare, nu au fost puțini turiștii care, odată ce au ajuns în vizită în zonă, au ales să încerce o astfel de ciorbă. Iar impresiile au fost dintre cele mai bune.

„Am introdus ciorba de babic în meniu, pentru că am primit un feedback pozitiv din partea turiștilor.

Cei care vin vor să încerce produse autentice, tradiționale, din zona aceasta a Buzăului, pentru că suntem în Berca, lângă Pleșcoi”, a explicat Nicoleta Marin, proprietara unei pensiuni.

author avatar
Andrei Coman
459 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger