Cauta

Ciolos s-a spalat pe maini de legea electorala

Tehnocratul Dacian Ciolos i-a invitat pe liderii politici la consultari doar pentru a le spune ca n-au decat sa-si sparga capul cu legea electorala, el unul nu se baga.

Dacian Ciolos i a tratat cu refuz pe politicienii care il presau sa modifice legea alegerilor locale

Presat mai bine de o luna sa modifice legea electorala prin ordonanta de urgenta sau prin asumarea raspunderii ministeriale, Dacian Ciolos se tine tare si refuza sa se amestece in ciorba politica. Este o tema ”eminamente politica”, de care un guvern independent trebuie sa se tina departe – este mesajul transant transmis, ieri, politicienilor pro si contra modificarii legii electorale de catre premier. ”Exista trei posibilitati. Guvernul sustine ideea de a relua discutia pentru alegerea primarilor in doua tururi. Decizia trebuie sa fie luata in Parlament. Putem ajuta la luarea deciziei daca in Parlament exista o majoritate care sa puna in discutie aceasta tema. Asa putem veni cu o ordonanta de urgenta, sau sustinerea unui proiect de lege sau asumarea raspunderii. Am observat ca majoritatea este volatila acum, nu exista o majoritate in Parlament, acum, pentru revenirea alegerilor cu doua tururi la primari. Am vazut ca partidele nu sunt impotriva, majoritatea partidelor nu doresc sa aiba loc o discutie acum, sunt dispuse sa reia aceasta discutie pentru urmatoarele alegeri. Emiterea unei OUG sau asumarea raspunderii are riscuri foarte mari. Daca dam o OUG impotriva unei majoritati din Parlament are riscul sa fie respinsa intr-un timp scurt, la fel si asumarea unei raspunderi. Sunt doua proiecte de legi care vizeaza aceleasi lucruri in Parlament. Daca se obtine o majoritate, Guvernul poate sa acorde un aviz favorabil pentru o astfel de lege. Decizia trebuie luata de Parlament, trebuie sa-si asume. Solutia e in Parlament”, a pus Ciolos cruce subiectului. Iesirea premierului pare sa spulbere definitiv sperantele nutrite de liberali, mai ales in conditiile in care UNPR a obtinut de la PSD atat o colaborare la alegerile locale (mascata sub forma unui inedit ”protocol umbrela”), cat si promisiunea participarii pe liste comune la parlamentarele din toamna. Cum nici UDMR-ul nu este de acord cu legea, este greu de crezut (imposibil mai exact) ca liberalii sa faca rost de voturile necesare adoptarii proiectului referitor la revenirea alegerii primarilor din doua tururi de scrutin pana la localele din iunie a.c.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă GREENVIRO SRL
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 1 iulie 2025 – Astăzi este cazul să vă simțiți bine
  • Alege ce citești
  • Plecarea Annei Wintour înseamnă sfârșitul Vogue?
  • România, luată din nou ostatică de statul paralel / Evaziunea fiscală, pretextul pentru revigorarea protocoalelor „Binomului” Coldea-Kovesi
  • Pentru că nu-i mai poate jecmăni, Bolojan le taie românilor independența energetică
  • Sindicaliștii ANAF: Legea încurajează evaziunea fiscală
  • Marea revenire a piețelor europene, după 10 ani de criză
  • Stoichkov dă de pământ cu Klopp și Maresca: „Când luați 20 de milioane pe an, nu vă mai plângeți!”
  • Exit mobile version