AcasăNewsCiolos ii trage in piept pe liberali

Ciolos ii trage in piept pe liberali

Ciolos vrea mana libera sa guverneze dupa agenda de la Bruxelles, nu dupa cea de la Tecuci

Chiar asa se va intampla, fara doar si poate. Dacian Ciolos nu are prea multe glume cu lumea, exceptand-o pe sotia lui, Valérie, care ciocarlieste si privighetoreste la galele si concertele de caritate. Ce daca a acceptat sa fie premierul liberalilor? A pus o conditie care ar trebui sa dea de gandit urmasilor Bratienilor hibridizati cu Basestii vechi si noi: sa i se respecte independenta.

Ciolos vrea mana libera sa guverneze dupa agenda de la Bruxelles, nu dupa cea de la Tecuci

Tehnocrat autentic, inregimentat politic din convingere nici dracul nu a vazut. Nu exista asa ceva. Mai degraba vezi un liberal sadea conducand un partid socialist decat o asemenea facatura.

Doar Julien hotaraste

Ca Ciolos a acceptat jocul este cu totul altceva. Nu se putea ca Partidul Lui, al domnitorului care inca n-a aflat cat de vremelnic e tronul de la Cotroceni, sa se balangane prin politica precum o corabie cu panzele sparte si matelotii beti crita. Iar asta a coincis cu dorinta Lui de a continua programele si proiectele lui Julien, chiar daca ele s-au dovedit un fiasco pana acum. Doamna Dr. Alina-si-atat a ciripit precum vistavoiul prezidential ca programele au atat de multe puncte comune cu cele ale PNL incat e pacat ca Ciolos sa nu fie premierul liberalilor. Desigur, numai ca el cere nu numai independenta, ci vrea sa ii fie si repectata. Iar aici incepe circul, caci agenda politica a doamnei Dr. Alina-si-ma-abtin nu are cum sa coincida cu cea a lui Julien. In primul rand ca vistavoiul nu stie despre ce e vorba in politica si nici idei liberale de valoare nu are. Apoi, agenda lui Ciolos nu este facuta in Romania, ci la Bruxelles, iar flamanda de acolo nu seamana cu moldoveneasca din Tecuci sau cu dialectul sasesc al minotarului tolerant El. Asa ca doar Julien hotaraste.

Privatizarea sifoanelor

Asa cum doamna in cauza este presedintele de conjunctura al unui partid pretins liberal, asa si Ciolos va fi prim-ministrul unui Guvern de conjunctura care sa pregateasca reanimarea Dansului pentru inca un mandat. Il vede cineva pe Julien raspunzand politic pentru ce nu iese bine? Adica ce, ii retrag liberalii astia de ocazie sprijinul politic? ‘aidi, bre, ma sufoc de ras, ce naiba! Si apoi, dependenta de liberalism a doamnei Dr. Alina-si-ma-retin-pe-mine nu are nicio legatura cu dependenta lui Julien de Juncker. E cam fiecare cu a ma-sii, cum ar veni treaba. El tine de Bruxelles, ea atarna ombilical de Cotroceni. Asa cum ea n-are treaba cu liberalismul, nici Guvernul nu are treaba cu Romania decat in masura in care pe aici a mai ramas ceva de privatizat. Iar pentru asta lui Julien ii trebuie independenta. In decizii si in tot. Si toata lumea sa aculte de el. Ceva mai dolofan de privatizat, se intelege, caci eurosandramaua nu se tine dodoloata cu privatizarea centrului de sifoane din colt.

author avatar
Valentin Boeru
1.236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger