AcasăNewsCioloș face chetă pentru Kovesi

Cioloș face chetă pentru Kovesi

Cioloș vrea bani pentru fosta șefă a DNA

După ce a făcut o chetă pentru a cumpăra ”Cumințenia Pământului” a lui Brâncuși pe vremea când era premier și a uitat să mai dea banii înapoi celor care au donat, acum Dacian Cioloș cere bani pentru fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi. Acesta a demarat  o nouă procedură pentru a strânge bani, de data aceasta pentru Parchetul European al lui Kovesi.

Cioloș vrea bani pentru fosta șefă a DNA

Dacian Cioloș, un simplu inginer horticultor, ajuns pe cai mari prin relațiile de rudenie cu Virgil Ardelean și cel care o păzea înainte de 1989 la poartă pe Doina Cornea ca un soldat comunist, a înaintat liderilor grupurilor politice din Parlamentul European o scrisoare. În epistolă Cioloș cere imperios deblocarea fondurilor pentru Parchetul European condus de Kovesi. ”Nu ne putem permite un start greșit sau să nu acordăm EPPO importanța pe care o merită”, spune fostul prim ministru. Scrisoarea a ajuns la președinta Comisiei Europene Ursula Von der Leyen. Cioloș mai adugă că este necasar ca fondurile necesare pentru Parchetul European condus de Kovesi să fie deblocate, de urgență. Probabil că fosta șefă a DNA așteaptă banii în capul scărilor zăngănind cătușele, așa cum era obișnuită. „Suntem foarte îngrijorați după ce am aflat de la procurorul-șef european că bugetul actual al Parchetului este insuficient. Nu putem permite sub nicio formă utilizarea greșită sau furtul din fondurile europene. Comisia Europeană a stabilit ca Parchetul European să-și înceapă operațiunile în noiembrie 2020, dar suntem îngrijorați că acest obiectiv nu va fi atins în cazul în care Comisia nu reușește să rezolve actuala lipsă de finanțare cu care această nouă instituție se confruntă”, spune Dacian Cioloș în scrisoare.

author avatar
Ramona Feraru
564 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da ca ce chestie te bagi tu unde nu ti fierbe oala bai trapadus infect Ce speri ,sa pui mana si tu pe ceva euroi ca sa ti salvezi prosteala aceea de partid sau ce este el

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger