AcasăNewsCioloş devine preşedinte, în Parlamentul European, al Grupului Renew Europe

Cioloş devine preşedinte, în Parlamentul European, al Grupului Renew Europe

Nou ales la șefia Grupului politic din Uniunea Europeană, Dacian Cioloș susține că acest rezultat este „doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile europarlamentare din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei”, a postat Cioloș pe contul personal de Facebook.

<strong>Dacian Cioloș și cel pe care îl succedă la conducerea Grupului Renew Europe Guy Verhofstadt<strong>

Președintele ALDE a specificat că munca de aducere a Europei în țară va continua, atât de la Bruxelles, cât din „cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara”. El spune că pasul următor este începerea construcţiei politice a țării prin care să li se ofere cetăţenilor români un viitor aşa cum merită.

Din Grupul Renew Europe  (Înnoim Europa) fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui Franței Emmanuel Macron) precum şi alţii. Gruparea ocupă 110 locuri în noul Parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum, care are cea mai mare delegație a Grupului, dar şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc