AcasăNewsCioloş devine preşedinte, în Parlamentul European, al Grupului Renew Europe

Cioloş devine preşedinte, în Parlamentul European, al Grupului Renew Europe

Nou ales la șefia Grupului politic din Uniunea Europeană, Dacian Cioloș susține că acest rezultat este „doar un pas în construcţia politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru. Am dovedit că merităm încredere la alegerile europarlamentare din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forţelor politice relevante ale Europei”, a postat Cioloș pe contul personal de Facebook.

<strong>Dacian Cioloș și cel pe care îl succedă la conducerea Grupului Renew Europe Guy Verhofstadt<strong>

Președintele ALDE a specificat că munca de aducere a Europei în țară va continua, atât de la Bruxelles, cât din „cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată ţara”. El spune că pasul următor este începerea construcţiei politice a țării prin care să li se ofere cetăţenilor români un viitor aşa cum merită.

Din Grupul Renew Europe  (Înnoim Europa) fac parte membrii ALDE, La Republique En Marche (partidul preşedintelui Franței Emmanuel Macron) precum şi alţii. Gruparea ocupă 110 locuri în noul Parlament, cu 41 mai multe decât vechiul grup ALDE, în mare parte datorită partidului lui Macron precum, care are cea mai mare delegație a Grupului, dar şi Liberal Democraţilor din Marea Britanie.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
169 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...