AcasăNewsCiolos a incercat sa-i duca pe parlamentari cu un discurs festivist

Ciolos a incercat sa-i duca pe parlamentari cu un discurs festivist

Chemat in Parlament pentru a prezenta situatia Romaniei la zi si a spune ce a facut guvernul tehnocrat pana acum, premierul Dacian Ciolos si-a ambalat in cifre si procente neputinta.

Seful Guvernului le-a comunicat, ieri, parlamentarilor ca este multumit de prestatia tehnocratilor criticati de aproape toata lumea. Ciolos a vorbit despre o Romanie necunoscuta contemporanilor, una aflata pe ”un trend ascendent” si in care dai in tot locul de ”solutii pozitive”, crestere economica sustenabila, noi locuri de munca, reducerea ratei somajului, transparentizarea actului administrativ etc. Pe scurt, un adevarat rai creat din nimic de tehnocrati. ”In semestrul intai al anului 2016 cresterea economica a fost de 5,2%. Cresterea estimata pe acest an, tinand cont de rezultatele pe primul trimestru, cu luarea in considerare a incertitudinilor externe, este de 4,8% fata de prognoza initiala pe care am construit si bugetul — 4,2%. In al doilea trimestru al acestui an PIB-ul real a crescut chiar cu 6% comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut”, a narat in stil festivist Ciolos, bine dadacit dupa cum se vede de PR-istii de marca recent importati.

Dragnea traduce ”bruxelleza” lui Ciolos: Nu ati facut nimic!

Ambalajul in care Ciolos si-a impachetat neputinta a fost rupt brutal de pesedistul Liviu Dragnea. Care, dupa ce l-a acuzat pe premier ca nu a vorbit in romana ci ”in limba tehnocratilor, una care suna strain si este rupta de realitate”, s-a ostenit sa-i traduca mesajul: Eu as fi sperat ca astazi sa aud o radiografie, o analiza chirugicala si cu bune si cu rele. Practic, astazi am aflat ca si dumneavoastra ca timp de un an de zile nu a facut nimic, nu a facut nimic bun. Pentru ca am spus de limba tehnocratilor, vreau sa va traduc. Cand spun crestere economica, romanii inteleg mai multi bani in buzunare”. Asteptam un raport clar, ma asteptam sa aveti curajul, cinstea de a spune care este situatia economiei. Am auzit un discurs electoral, sunt profund dezamagit”, a conchis Dragnea. Ciolos a fost acuzat ca fardeaza realitatea si de liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu: ”V-am ascultat cu atentie discursul tinut astazi si mi s-a parut mai degraba o perdea de fum, o perdea creata de cifre, de cifre abstracte, care, de fapt, ascund realitatea”. Singura care a sarit in apararea lui Dacian Ciolos a fost Alina Gorghiu, care a gasit de cuvinta sa-i trimita pe toti cei care nu inteleg limba premierului sa mai invete, pentru a putea sa priceapa ce spune acesta in viitor. Gorghiu nu a precizat daca se refera la perioada de pana sau dupa alegeri.

author avatar
Simona Badulescu
207 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca lucrurile merg atat de bine in tara asta, dupa cum spune Ciolos, de ce buzunarele si farfuriile noastre sunt tot mai goale?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger