AcasăNewsCioloș a fost avertizat că dacă va lista Roșia Montană la UNESCO...

Cioloș a fost avertizat că dacă va lista Roșia Montană la UNESCO va vulnerabiliza România în procesul cu Gabriel Resources

Apariția informației că România ar putea fi obligată să plătească daune de 2 miliarde de dolari în procesul cu firma Gabriel Resources, a determinat o reacție virulentă și precipitată a fostului premier Dacian Cioloș, chiar înainte de pronunțarea verdictului de către tribunalul de arbitraj din cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții al Băncii Mondiale (ICSID).

Instanța urmează să se pronunțe abia pe 10 februarie a.c.

Graba lui Cioloș de a arunca „pisica moartă” în curtea PSD are în spate o motivație foarte puternică. Potrivit Adevărul, înainte de a aproba decizia ministrului Culturii, Corina Șuteu, de a depune la UNESCO dosarul pentru „Peisajul Cultural Minier Roșia Montană”, fostul premier Cioloș și ministrul de atunci al Finanțelor, Anca Dragu, au fost avertizați de avocații care apărau România la ICSID („Lalive” și „Leaua și Asociații”), că un astfel de demers  ar putea vulnerabiliza situația țării noastre în litigiul cu Gabriel Resources.

Aceasta ar putea avea un efect negativ privind percepţia Tribunalului asupra comportamentului României şi capacitatea de a se apăra împotriva pretenţiilor reclamanților. Există, prin urmare, un risc semnificativ ca includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO să ducă la plata unor compensații substanţiale către reclamanţi”, se arăta în scrisoarea oficială trimisă ministrului Anca Dragu.

Deci e clar că în 2016, pe ultimele zile de mandat, Cioloș a știut că dacă va da verde pentru listarea Roșiei Montane la UNESCO, va vulnerabiliza situația României în litigiul internațional. Scoaterea la lumină a acelei scrisori îi va pune în cârcă cele 2 miliarde de dolari pe care România ar putea fi obligată să le plătească, ceea ce ar putea atrage furia contribuabililor români.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut deja toate documentele de la ministerele implicate în acest, „Înţeleg că până pe data de 10 va veni şi o decizie definitivă în cazul Roşia Montană. Ieri, în şedinţa de Guvern, am rugat toţi colegii care deţin informaţii şi care au avizat sau nu au avizat acest proiect, toate aceste documente să fie strânse, toate documentele de la avocaţii pe care i-am avut în acest proces, astfel încât românii, cu toţii, să ştie adevărul”, declara pe 1 februarie, premierul. Și cu siguranță, printre acele documente se va afla și scrisoarea din 2016 care ar compromite toate planurile lui Cioloș pentru anul electoral 2016.

author avatar
Andrei Coman
854 afisari

13 COMENTARII

 1. Nimic nu se face la nivelul asta, de decizie ce privesc Romania, fara acceptul lui Johannis ! Deci cine a tradat Ciolos sau Johannis ?

 2. Nimic nu se face la nivelul asta, de decizie ce priveste Romania, fara acceptul lui Johannis ! Deci cine a tradat Ciolos sau Johannis ?

 3. ACEAST SARPE TREBUIE SA PLATEASCA !.
  CAND PLATIM MERE,MEREU TOT NOI PROSTIILE LOR ,EI SOBOLANII SE VOR INGHESUI LA CIOLAN CA SI PANA ACUM.

 4. Sa plateasca toti din buzunarul propriu.DNA sa vina sa ii ia.Cilos, Orban, Anca Dragu, base si ai lui , aia iesiti in strada ca nu cedeaza Rosia Montana dupa ce basescu si ai lui au semnat contractul.
  Si procurorii care au inchis ochii Astwptam macar ca procurorii noi in functii sa recupereze prejudiciul ca sa nu se trezeasca iar cu plati restante.De peste 30 de ani tot auzim guvernantiu : nu sunt bani !

 5. Ciolos a facut jocul lui Soros si l-a blocat pe Beny Steinmetz,a iesit imediat dupa ce s-a vehiculat ca vom pierde la curtea de arbitraj sa arunce cu rahat in Ponta,exact ca Clotilde in noaptea alegerilor cand ii acuza pe psd-isti de frauda in timp ce ea si usr- au intrat in sacii cu voturi si au facut prapad,acum noi toti trebuie sa platim pentru ca un gunoi tradator (Ciolos) s-a grabit sa treaca Rosia la UNESCO,la comanda externa,asa cum stie el cel mai bine.
  Avem diverse personaje unul mai tradator ca altul in politica romaneasca si servicii dar de obicei sunt pionii unei parti sau alteia,Ciolos este tradatorul superm,dispus sa tradeze in favoarea oricui,tineti mine ce va spun.

 6. VOTATI cu totii….CIOLOS – ORBAN – USR asa zizä…DREAPTA ?!?!?! si nu uitati, sä vä cumpärati manuale de limba RUSÄ !!!ca sä puteti comunica cu viitorii conducätori !!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri