AcasăNewsCiolanul unei Puteri ratate

Ciolanul unei Puteri ratate

Puterea, un sac prea greu pentru umerii lui Liviu Dragnea

Te intrebi care dintre cei de care auzi vorbindu-se mai mult reprezinta Puterea? Orban? Basescu? Ponta? Dragnea? USR, PNL, PMP, ALDE sau PSD? Nu te mai intreba, nu o reprezinta nimeni, nici ca partid, si nici ca lider. Puterea nu mai este, demult, ceea ce ne inchipuim noi. Este doar o proiectie a ceea ce unii vor, dar nimeni nu a reusit sa detina cu adevarat. Este doar un cuvant introdus in discursuri, rapoarte si analize, pentru a zugravi o pretinsa forta politica. Sau in speranta atragerii de creduli care sa o voteze.

Puterea un sac prea greu pentru<br >umerii lui Liviu Dragnea

Cand un stat este cotat in toate studiile cu cel mai mic salariu din UE, cu 5, 5 euro impozabili pe ora, te mai gandesti daca este un stat puternic? Te gandesti ce-a facut Puterea de s-a ajuns aici? Nu iti mai pierde vremea cu prostii, nici Puterea nu se gandeste. E ocupata cu aranjamente si cu blaturi pentru indestularea hamesitilor politic. A, sa nu uit. Ca statul ala de care vorbeam este chiar Romania nu e o intamplare!

Iesirea din schema

Daca reusesti sa treci dincolo de imagine, vei constata ca PSD nu este o Putere. Si scriu cu litera mare pentru ca, macar teoretic, reprezinta o institutie. Forta ei ar trebui sa fie demonstrata prin capacitatea de a rezolva problemele care au tras Romania in jos si o trag in continuare. Prin identificarea celor care au o gandire analitica, a celor care au solutii reale de redresare a economiei si vietii sociale. Refuz sa cred ca Romania ar duce lipsa de asemenea minti. Pot sa cred, insa, ca Puterea si-a dat singura cu tesla in pricepere, pentru ca s-a axat doar pe factorul politic, de cumetrie sau de blatuiala. Degeaba ai in cap numai leduri, cipuri si circuite, nu ai sa ajungi intr-un loc in care sa-ti fie fructificata stiinta daca nu ai culoare politica potrivita. Degeaba iti vin in minte strategii economice la micul dejun, pana seara iesi din schema pentru ca nu ai nicio ruda in partid.

Marim pensiile. Adica le inventam

Ai solutia unei revolutionari tehnologice, plecand de la o idee simpla, care sa umple de bani conturile Romaniei? Pastreaz-o pentru tine, pentru ca deasupra ta sunt nepoti, veri, cumnati sau prieteni ai baronilor locali. Plus amante intr-un numar ingrijorator de mare. Demnitari analfabeti sau cu liceul absolvit la 24 de ani si facultatea dupa alti zece au ajuns sa stabileasca, fiecare pe partea lui, caile de dezvoltare a Romaniei. PSD si-a ratat victoria la ciolanul Puterii. L-a prins in dinti, ce-i drept, dar face impresie proasta si datorii de imagine cu lipsa politicilor coerente. Pacaleste in continuare – si nu numai propriul electorat – cu mariri de salarii care, pe fluturas, variaza intre 200 si 800 de lei, dar cu minus in fata. Mareste si pensii, intr-un timp iluzoriu, dupa un algoritm inventat de cel mai mare finantist roman fara experienta si opera publicata. Si explicat, seara de seara, de un ministru despre care cred ca nici el nu il intelege. Asta se numeste Putere?

Care e logica?

Planul de guvernare cu care si-a atras electoratul a cazut in desuetudine. Peste el a aparut un plan pentru 100 de ani, elaborat de premierul Dancila. Traieste dracu’ atata! Te miri de atata initiativa, cand toata lumea stie ca e capabila sa intrebe daca are voie sa aiba voie. Peste mascarada asta cu autostrazi, spitale, porturi, trenuri si cai ferate a aparut si planul lui Dragnea, dezvaluit la congres, cu alte minciuni, dar pe termen mai scurt, de 22 de ani. Cat la suta se va realiza? Nu stiu. Nu cred ca stie cineva, din moment ce zisa Puterea e ocupata cu bataliile din interior. Cu satisfacerea, spuneam, a hamesitilor politic. Cu inlaturarea unora si aducerea altora care, dupa un timp, vor fi si ei aruncati peste gard. Cu inlocuirea secretarilor de stat pe care i-a prezentat ca fiind cei mai buni dintre cei buni. Mai intelege cineva care e logica?

Avem Puterea. Cum procedam?

Nu e PSD singurul partid lipsit de Putere. PNL se retrage ca la regulamentul de infanterie, tragand focuri rare, desi din gatlej ii ies numai urale de asalt. Puterea ii seaca ba in interior, ba in curtea Cotrocenilor, de unde asteapta un oscior de ros. USR nu este capabil nici mesaje sa transmita, darmite sa faca dovada unui exercitiu de Putere. Inca nu s-a prins ca este doar figurant la ghiveciul politic national. Pro Romania, al lui Ponta, viseaza si el la Putere, desi e numai un grupuscul galagios de culise. Iar Miscarea Populara, a lui Basescu, pur si simplu nu exista. PSD, se vede limpede, e lipsit de concurenta. A vrut Puterea si a obtinut-o. Si? Ce face cu ea? Deocamdata arata cum stie sa o rateze.

author avatar
Valentin Boeru
1.541 afisari

1 COMENTARIU

  1. Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger