AcasăNewsCiolacu, pe cine ai votat?

Ciolacu, pe cine ai votat?

Vom sta cu ochii pe ei, spune Ciolacu. Bravo. În rest, doamna e bine?

Guvernul Orban, bine numit LuCovid, a fost votat în urmă cu două săptămâni. Un circ în stilul serviciilor, cu un premier în autoizolare și cu miniștri audiați cu masca pe față, pentru creșterea presiunii ce trebuia pusă pe Parlament. Cea mai simplă socoteală arăta că fără votul social-liberalilor, Guvernul #OrbanFărăNumăr rămânea de căruță, la marginea drumului. Așa că social-democrații l-au votat. Ba, printre ei, s-au găsit și mulți care să spună că și-au făcut datoria patriotică de a scoate țara din impas.

Vom sta cu ochii pe ei spune Ciolacu Bravo În rest doamna e bine

Pentru mulți, și nu numai din PSD, patriotismul este un fel de magiun care se întinde pe pâine și pe care îl înfuleci când te întreabă televiziunile cum stai cu viața politică. Când te întreabă vreun amărât amărât de gazetar fără subiect dacă partidul are un plan de măsuri care să facă și să dreagă, care să pună capăt scandalului sau miștocărelii de zi cu zi. Dar patriotism, pentru unii, mai înseamnă și luați dracului puterea, să vă vedem cum vă descurcați. Experimentul, însă, este făcut pe seama națiunii.

Săptămâna viitoare

La data când Marcel Ciolacu și-a dat avizul pentru votarea lui Orban ca premier, se știa că nu mai există pericolul alegerilor anticipate. Curtea Constituțională dăduse deja decizia că desemnarea anterioară a acestuia este neconstituțională și respinsese ordonanța privind alegerile anticipate. Ca atare, ce pericol mai venea și de unde? Ciolacu a intrat însă în jocul șmecheresc „țara are nevoie de un guvern care să ne conducă”. Ce a votat? În primul rând, un premier care nu este stăpân pe sine. Un premier pe care televiziunile îl spală de păcate, zicând că doar a gafat când a afirmat că a discutat despre luarea unor măsuri care să crească riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale și pacienților. M-am uitat la fața lui, nu a avut nicio tresărire, a spus exact ce i-a trecut prin minte. N-are decât să se supere, dar mie mi s-a părut că era beat. L-a luat cineva la întrebări pentru imbecilitatea asta? Nu, era premierul care scotea țara din epidemie, ce naiba. Ce a mai votat Ciolacu? Un premier care se încurcă în declarații, intrând în contradictoriu cu președintele. Și a mai votat și un guvern care pretinde că e pregătit să facă față valului de coronavirus, deși nu are nimic în desagi. Un guvern care nu a refăcut stocurile de echipamente și medicamente, deși a avut două luni la dispoziție. Un guvern incapabil să ofere minimă apărare doctorilor și asistentelor, trimițându-i pe medici cu mâinile goale în lupta cu virusul. Un guvern care-și testează întâi neamurile, pilele și protejații, lăsând personalul medical la urmă. Și, în fine, un guvern care rezolvă totul, dar numai începând de săptămâna viitoare. Asta, de vreo trei săptămâni încoace. Ciolacu, ce-ai votat?

author avatar
Valentin Boeru
785 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger