AcasăNewsCiolacu a dat vestea: „Se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei!”

Ciolacu a dat vestea: „Se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei!”

Ciolacu a dat vestea: „Se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei!” (sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

O veste vine de la Marcel Ciolacu, al treilea om în stat, în după-amiaza zilei de joi, 9 martie. O zi de sărbătoare pentru credincioșii ortodocși, în care sunt prăznuiți Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia.

Președintele Camerei Deputaților și, totodată, al Partidului Social Democrat a ales să dea vestea prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei! Autoritățile de la Chișinău vor transmite cu titlu gratuit Mitropoliei Basarabiei, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, clădirea fostului Seminar Teologic din perioada interbelică”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a ținut să le mulțumească parlamentarilor PAS – de la Partidul Acțiune și Solidaritate – pentru că au depus acest proiect de lege, exprimându-și totodată speranța că o să fie adoptat cât mai repede.

Ciolacu: „După 30 de ani de discriminare și inechitate, în sfârșit se face dreptate”

După 30 de ani de discriminare și inechitate, în sfârșit se face dreptate pentru Mitropolia Basarabiei, care este singura alternativă pe linie de credință din Republica Moldova la biserica subordonată direct Patriarhiei Moscovei.

Este o reparație istorică și morală față de nedreptatea făcută Mitropoliei Basarabiei, care a fost interzisă odată cu venirea sovieticilor la putere și căreia comuniștii i-au confiscat, naționalizat sau distrus toate proprietățile.

Pe viitor, Mitropolia Basarabiei- sub ocrotirea Bisericii Ortodoxe Române, își va ocupa locul binemeritat în societate și va putea contribui pe deplin la formarea educației spirituale și culturale a cetățenilor Republicii Moldova”, a mai transmis Ciolacu în mesajul de pe Facebook.

În încheierea postării, politicianul aflat la șefia Camerei Deputaților a punctat: „O contribuție importantă în această victorie a românismului și a credinței o are domnul Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, alături de care am fost la începutul anului la o întâlnire cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în care am discutat toate aceste aspecte”.

De altfel, Ciolacu a însoțit mesajul transmis joi, 9 martie, de o fotografie în care apare alături de Patriarhul Daniel.

author avatar
Andrei Coman
514 afisari

7 COMENTARII

  1. care Basarabia?????ca nu mai e,a dat-o Carol al2-lea cadou la fel ca si Cadrilaterul.

    • Istoricul lui peste prajit…..dute si sari de pe casa . Ai face un mare bine lumii. Tot mai multe gunoaie patriotarde si cu multa ” credinta” scot capul din balegarul in care traiesc.

  2. Alegi dvs care e Anticristul si care Satana.Sigur e ca amandoi sunt niste tradatori ai poporului roman.

  3. Mai asteptam mult pana il face Sfant pe Sfantul Ardealului daca Kiril e Kaghebist, sa traiti tov. maior Daniel mai stiti ceva de obiectiv Bratu si de tov. Rafail ce bun era la urmariri mereu il pierdea pe Sfant din vedere probabil ca zbura! Sa trait tov Rafail.

  4. Noi doar notam cand nu intelegeam ceva.
    -Lucruri care depasesc nivelul de intelegere a partidului comunist.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger