AcasăNewsCiolacu a cumpărat medicamente de la tarabă: „Este inacceptabil să fii nevoit...

Ciolacu a cumpărat medicamente de la tarabă: „Este inacceptabil să fii nevoit să cumperi, așa, de la oricine”

medicamentCiolacu a cumpărat medicamente de la tarabă: „Este inacceptabil să fii nevoit să cumperi, așa, de la oricine”

Criza de medicamente esențiale pentru tratarea Covid-19 a generat o piață neagră a medicamentelor. Antivirale produse în Ucraina și Rusia sunt vândute pe internet sau chiar în piață, la prețuri mult mai mari decât cele de achiziție.

Disperați, românii care s-au îmbolnăvit de Covid sau care au pe cineva drag infectat au cumpărat astfel de medicamente. Unul dintre ei este și președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a recunoscut că a cumpărat medicamente de pe piața neagră, mai precis de la „o doamnă care le-a adus din Moldova”.

„(…) S-au îmbolnăvit nepoții și iubitele lor de covid-19 și am cumpărat antiviralele de la o doamnă care le-a adus din Republica Moldova. Este inacceptabil să fii nevoit să cumperi, așa, de la oricine (…) Ai fabrici de generice, păi lasă-i domnule să fabrice, să le avem la noi în farmacii, nu să caut de la cine știe ce văr, care știe el pe nu știu cine din Moldova…”, a comentat Ciolacu la România TV.

Întrebat dacă medicamentul Arbidol le-a fost util nepoților săi, Ciolacu a răspuns: „Da. Absolut”.

Cum a ajuns medicamentul rusesc Arbidol la mare căutare

Arbidol, care este fabricat în Rusia, nu este un medicament autorizat și este folosit neoficial și în mod voluntar în tratamentul unora dintre pacienții COVID.

În mai 2020, Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru includea medicamentul în protocolul de tratament al pacienților cu COVID, deși Arbidolul nu este autorizat în Uniunea Europeană. Medicamentul era recomandat pentru formele ușoare și medii ale bolii. Arbidolul a fost scos de ministrul Ioana Mihailă.

author avatar
Andreea Vlad
565 afisari

2 COMENTARII

  1. Si CERTIFICATE VERZI ATI CUMPARAT TOT DE LA O DOAMNA DIN MOLDOVA SI CHIAR O GRAMADA DE PARLAMENTARI DIN ACELASI LOC?! VA TRAZNESTE PE VOI DUMNEZEU, NU VA TEMETI CA VA TINE SPAGA MULT…NISTE LOAZE SUG TARA DE TOATE SI FAC UN KKAT ZI DE ZI

  2. Deci astia toti se trateaza nu ajung la reteta arafat , la ati oxigen la refuz si la final te trezesti mort cum a zis stimabila de la pnl!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger