AcasăNewsCioaca, agatat de procurori cu noi probe

Cioaca, agatat de procurori cu noi probe

Procurorii Parchetului de pe langa ICCJ au solicitat arestarea preventiva a politistului Cristian Cioaca, acuzat de uciderea sotiei sale, Elodia Ghinescu, in urma cu cinci ani.

Judecatorii au dispus cercetarea in libertate a lui Cioaca

In cursul zilei de ieri, Cioaca a fost adus la Bucuresti pentru audieri. Pe baza unor probe noi adunate la dosarul cauzei, procurorii sustin ca acesta si-ar fi asasinat sotia, avocata Elodia Ghinescu,  in noaptea de 29 spre 30 august 2007. Desi cadavrul victimei nu a fost gasit niciodata – si nici parti din acesta – reprezentantii Parchetului isi mentin acuzatiile cu privire la autor.

In 2007, Curtea de Apel Brasov respinsese propunerea de arestare preventiva, motivand ca nu exista probe certe din care sa rezulte ca la mijloc ar fi vorba de un omor si nici ca Cioaca ar fi autorul. Urmele de sange ridicate au fost considerate doar indicii, dar, datorita pozitionarii lor si modului in care se presupune ca au fost create nu puteau fi acceptate ca probe in dosar. In septembrie 2007, Curtea Suprema ii aplica lui Cioaca masura obligarii de a nu parasi tara pe termen de 30 de zile, sustinand ca „exista indicii ce justifica presupunerea rezonabila ca este posibil ca invinuitul sa fi comis fapta ce i se imputa privind suprimarea vietii sotiei sale…”. Acum, sustin procurorii, toate probele stranse conduc la ideea de vinovatie a acestuia. Judecatorii, insa, au respins propunerea de ares-tare preventiva, Cioaca urmand a fi cercetat in stare de libertate.

author avatar
Andrei Coman
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger