AcasăNewsCinteza: ”Fostii sefi ai Volksbank au calcat stramb!”

Cinteza: ”Fostii sefi ai Volksbank au calcat stramb!”

Nicolae Cinteza considera ca fostii sefi ai Volksbank Romania au incalcat conduita bancara

Banca Nationala a Romaniei a castigat procesele impotriva unui fost presedinte si a unui fost vicepresedinte ai Volksbank. Cei doi dadusera in judecata BNR pentru ca li s-a retras avizul de conducatori ai bancii austriece.

Nicolae Cinteza considera ca fostii sefi ai Volksbank Romania au incalcat conduita bancara

Fostul presedinte al Volksbank Romania, Gerald Schreiner, si fostul vicepresedinte al acestei banci, Herwig Burgstaller, au contestat decizia BNR. Supararea fostului presedinte Gerald Schreiner este lesne de inteles. El a condus Volksbank Romania din iunie 2006 pana in martie 2010, dupa ce, anterior, ocupase timp de trei ani functia de vicepresedinte al acestei banci. Odata cu retragerea de catre BNR a avizului pentru  Schreiner, a fost inlocuit din functie si vicepresedintele Herwig Burgstaller.

Nicolae Cinteza

Intrucat BNR nu mazileste cu una cu doua pe sefii unor banci, ne-am adresat acestei institutii pentru a afla motivele deciziei. Reprezentantii Bancii Nationale s-au cam ferit sa dea detalii, doar directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, a facut cateva precizari. ”Daca le-a retras avizele, le-a gasit ceva probleme in carca. Inseamna ca fostii sefi ai Volksbank au calcat stramb!”, ne-a spus Cinteza.

Salvata de trei ori de guvernul austriac

Desi Volksbank AG pierde constant bani, staul austriac o salveaza mereu

Cooperativa de credit austriaca Volksbank AG s-a confruntat in ultimii patru ani cu mari probleme financiare. Divizia Kommunalkredit a Volksbank a fost prima banca austriaca preluata de stat in 2008. In anul 2009, statul austriac a facut o injectie de capital de un miliard de euro,  sub forma de capital participativ, adica fara drept de vot, pentru a atenua pierderile acumulate de banca. Recent, guvernul austriac a salvat Volksbank pentru a treia oara, dupa o noua infuzie de capital, de 250 milioane de euro., devenind al doilea actionar al bancii, cu 40% din actiuni. Analistii sunt de parere ca aceste demersuri nu au nicio logica economica, iar Volksbank se confrunta cu mari probleme in a recupera creditele restante inclusiv la subsidiara din Romania.

author avatar
Arpad Dobre
545 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger