AcasăNewsCinism sau neputință: bătrâni, triați la UPU

Cinism sau neputință: bătrâni, triați la UPU

An ambulance worker arrives with a patient at the 12 de Octubre Hospital, amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Madrid, Spain March 31, 2020. REUTERS/Sergio Perez

Numărul total al deceselor din Spania provocate de coronavirus a ajuns la 10.003, în timp ce bilanţul cazurilor a urcat la 110.238. Medicii din catalonia sunt sfătuiți să nu interneze la Urgențe bolnavi cu COVID-19 cu vârste de peste 80 de ani.

Ei vor primi doar terapie cu oxigen de înaltă concentraţie, iar dacă starea lor de sănătate nu se îmbunătăţeşte în 15 minute, „poate fi luat în calcul tratamentul cu morfină pentru a calma senzaţia de dispnee”,  se arartă în documentul  intern al Sistemului de Urgenţe Medicale (SEM) din Catalonia care a fost trimis personalului din spitale, dar fără acordul Observatorului de Bioetică şi Drept al Universităţii din Barcelona. În Spania, unităţile de terapie intensivă sunt punctul critic al sistemului sanitar, cu  5.872 de pacienţi internaţi. Unitățile de Primiri Urgențe sunt arhipline în mai multe regiuni din țară şi riscă să intre în colaps, mai ales în Catalonia şi Madrid, cu 1.769 şi respectiv 1.514 pacienţi.   Peste 85% dintre persoanele decedate în Spania din cauza coronavirusului aveau peste 70 de ani, iar şase din zece aveau peste 80 de ani. Şi Asociaţia Medicală Britanică (BMA) a emis un ghid de conduită în care se menţionează că pacienţilor cu coronavirus li s-ar putea retrage tratamentul pentru a fi acordat altor pacienţi cu mai multe şanse de a supravieţui. medicii s-ar putea vedea nevoiţi să ia decizii dure în ceea ce priveşte raţionalizarea resurselor limitate – precum dispozitivele de ventilare mecanică – în cazul în care spitalele vor fi suprasolicitate, a avertizat BMA. Bilanțul pandemiei publicat joi arăta că peste 935.000 de persoane au fost raportate drept infectate cu noul coronavirus în întreaga lume, iar 46.906 au murit.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger