AcasăNewsCine zice, ala este, ca magarul (si catarul, si calul) din poveste:...

Cine zice, ala este, ca magarul (si catarul, si calul) din poveste: Marea Britanie n-a importat, ci a produs carne de cal!

Rasturnare de situatie in scandalul carnii de cal! Vinovatul de serviciu, Romania, iese din presupusa culpa, dupa ce in Marea Britanie – principalul acuzator – au fost descoperite si inchise doua unitati care furnizau carne de cal pentru burgeri si kebap.

Marea Britanie a patit-o ca in zicala noastra (ca tot mureau englezii de grija romanilor), „cine zice ala este, ca magarul din poveste”.

Ministrul Owen Paterson este socat de existenta in Marea Britanie a unor procesatori de carne de cal

Dupa ce autoritatile de la Londra au anuntat, fleasca de suparare, ca au importat burgeri din carne de cal din Franta, produsa in Romania, iar The Independent a supralicitat, sustinand ca era vorba de carne de catar si de magar, bomba a explodat ieri fix in capul englezilor.

Ministrul britanic al mediului, Owen Paterson, s-a declarat socat de scandalul carnii de cal, dupa ce, in urma unor verificari efectuate de de politie si Agentia britanica de securitate alimentara, un abator si o fabrica de prelucrare a carnii din Anglia au fost inchise. Conform The Guardian, este vorba de abatorul Peter Boddy din West Yorkshire si fabrica de carne Farmbox din Aberystwyth, care ar fi fost implicate in livrarea de carne de cal pentru fabricarea de produse tip kebab si burgeri de vita, puse in vanzare in Marea Britanie.

Scandalul continua in UE

Mass-media de la Londra  a anuntat ca, in prezent, scandalul carnii de cal ar afecta deja 16 tari europene (inclusiv Elvetia si Suedia). Autoritatile din mai multe state UE au avertizat ca vor efectua teste ADN la semipreparate si vor retrage produsele suspecte din magazine. In mod bizar (sau nu), supermaketuri ca Tesco, Sainsbury’s, ASDA, Co-op, Lidl, Iceland, Aldi sau Morrisons au retras deja de pe rafturile lor o serie de semipreparate din carne de vita. Ministrul Owen Paterson a sosit ieri la Bruxelles, pentru o reuniune de criza cu alti ministri ai agriculturii din UE, in scopul luarii unor decizii in scandalul carnii de cal.

author avatar
Arpad Dobre
1.005 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger