AcasăNewsCine verifică persoanele carantinate/izolate, după ce polițiștii au refuzat s-o mai facă....

Cine verifică persoanele carantinate/izolate, după ce polițiștii au refuzat s-o mai facă. Scandal imens la Ministerul de Interne

persoane carantinateCine verifică persoanele carantinate/izolate, după ce polițiștii au refuzat s-o mai facă. Scandal imens la Ministerul de Interne

Polițiștii au refuzat să mai verifice persoanele carantinate/izolate deoarece nu au astfel de atribuții. Astfel că autoritățile au trimis pe teren, în locul lor, pompierii!

Ministerul de Interne a decis să formeze patrule mixte formate din polițiști și pompieri, decizie ce nemulțumește sindicaliștii din poliție. Aceștia spun că a pune pompierii să verifice izolații/carantinații la domiciliu este o încălcare a legii.

În cazul în care poliția este depășită, potrivit legii, aceștia trebuiau ajutați fie de polițiști de la frontieră, fie de jandarmerie, iar deciziile cu privire la aceste controale, de cine sunt făcute ar fi trebuit luate exclusiv de către șefii structurilor de poliție și fără amestecul șefilor din ISU, susțin cei de la Europol.

Patrule mixte polițiști/pompieri

Conform prevederilor legale, patrulele pot fi formate din cel puțin 2 polițiști de ordine publică în care pot fi incluși suplimentar polițiști din cadrul altor structuri sau elevi din cadrul unităților de învățământ ale MAI pentru formarea ofițerilor sau agenților de poliție/poliție de frontieră, respectiv ofițeri și subofițeri de jandarmi. În situații justificate patrula poate fi constituită dintr-un singur polițist de ordine publică și un polițist din cadrul altor structuri operative ale Poliției Române.

Ca titlu de excepție pot fi constituite patrule mixte formate dintr-un singur polițist de ordine publică și un jandarm sau polițist de frontieră; din cel puțin 2 jandarmi și 2 polițiști de frontieră care vor acționa sub conducerea și controlul structurilor competente ale Poliției Române.

author avatar
Andreea Vlad
739 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger