AcasăNewsCine sunt românii care primesc facturi cu 50% mai mici la energie....

Cine sunt românii care primesc facturi cu 50% mai mici la energie. Sunt zeci de mii de beneficiari

facturi lumina gazeCine sunt românii care primesc facturi cu 50% mai mici la energie. Sunt zeci de mii de beneficiari

După cardul de energie, care ajută la plătirea acestora, românii vor mai avea încă un beneficiu, la care nici nu sperau. Aceștia vor primi facturi cu 50% mai mici la energie. Guvernul aplică legea pentru peste 60.000 de oameni.

Este vorba despre oamenii care locuiesc în unități administrativ-teritoriale din Munții Apuseni.

60.000 de români din Apuseni vor primi facturi la jumătate de preț

Așadar, locuitorii din 21 de astfel de clădiri și încă câteva județe vor primi facturi la jumătate de preț, conform unei legi emise în urmă cu mulți ani, dar neaplicată până acum.

„Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu UAT-uri din Munţii Apuseni, va monitoriza în continuare cu atenţie modul în care Electrica Furnizare SA, dar şi alţi furnizori de energie electrică, vor aplica reducerea de 50% şi solicită cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni care au contracte de furnizare a energiei electrice cu alţi furnizori să transmită prin intermediul UAT-urilor în care domiciliază sau lucrează dacă întâmpină probleme în acordarea acestui beneficiu legal”, a transmis compania printr-un comunicat.

O lege adoptată în 1996 se aplică abia acum

Mai exact, este vorba despre o lege veche, care urmează să se aplice abia acum, după mulți ani.

În urma unei legi emise în anul 1996 și implementată în acest an, Reprezentanții Prefecturii Alba au vorbit cu Electrica Furnizare. Compania a analizat cererile și a ajuns la concluzia că peste 87,53% dintre clădirile analizate în vederea acordării acestei reduceri sunt eligibile pentru reudcerea de 50%, conform legii. Restul de clădiri care încă nu sunt eligibile nu trebuie să își piardă speranța, deoarece se lucrează la acest lucru, astfel încât toată lumea să primească reducerea.

Așadar, în peste 87,53% din locurile de consum analizate se poate acorda reducerea de 50%. Pentru restul de circa 12,47%, poziţii neconforme din punctul de vedere ale Electrica Furnizare SA, s-a demarat un dialog cu primăriile pentru aducerea la conformitate.

author avatar
Andreea Vlad
596 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger