AcasăNewsCine sunt românii care pot primi 750 lei de la stat ca...

Cine sunt românii care pot primi 750 lei de la stat ca să-şi instaleze repartitoare. Vezi dacă eşti pe lista lor!

Guvernul forțează, din nou, românii să-și pună repartitoare de căldură

Statul ajută românii cu suma de 750 de lei ca să-şi instaleze repartitoare la calorifere, însă nu toată lumea primeşte aceşti bani. Trebuie îndeplinite anumite condiţii.

Acest ajutor oferit de către stat poate ajunge la o valoare maximă de 750 de lei, fiind oferit locuințelor (ori gospodăriilor) vulnerabile.

Cine primeşte bani pentru repartitoare

Vorbim de familiile vulnerabile cu un venit de până în 2.000 de lei pe membru al familiei, dar şi persoanele care au boli ce le afectează capacitatea de muncă sau persoanele cu dizabilități.

De asemenea, aceste persoane trebuie să îndeplinească condițiile ce țin de vârstă, capacitatea de muncă, ori să se află în pericol de a-și pierde capacitatea de satisfacere a nevoilor zilnice, din cauza unei dizabilități, ori a unei boli.

Pragul de vârstă relevant pentru evaluare este de 60 de ani, iar suma maximă la care poate ajunge ajutorul din partea statului este de 750 de lei. Cei care vor refuza să își pună repartitoare riscă amenzi de chiar și 1.000 de lei.

Banii se pot obţine de la 31 august 2024

Avem un nou termen pentru montarea repartitoarelor de căldură cu bani de la stat, respectiv 31 august 2024. De la această dată se pot obține cei 750 de lei pentru achiziția şi montarea de repartitoare.

Costul unui repartitor pornește de la 70 şi poate ajunge la 100 de lei dacă are şi termostat, iar cu tot cu manoperă aferentă montării costul poate ajunge la 200 de lei pentru un singur calorifer.

Un alt detaliu important este faptul că acești bani nu pot fi folosiți decât până la data de 27 decembrie 2024.

După acel moment, autoritățile pot începe să aplice amenzi celor care nu au montat repartitoare în locuințele racordate la rețeaua de termoficare, în ciuda faptului că acest lucru trebuie făcut până la 31 decembrie 2024.

author avatar
Andrei Ștefan
449 afisari

2 COMENTARII

  1. si contoare secsuale!

    ” contorul ” intra la

    „Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești, căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii până la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc și Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele. „,

    invata ca crestinul nu trebuie sa se inchine la idoli, adica la lucruri facute de maini omenesti sau la alte fapturi ale lui …

  2. Sa le masoare lor avariile si bulele de calorie cum a zis ala de la termoenergetica? Sunt o minciuna care doar mananca bani nu servesc la nimic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger