AcasăNewsCine sunt proprietarii de locuinţe scutiţi de plata impozitului pe clădire în...

Cine sunt proprietarii de locuinţe scutiţi de plata impozitului pe clădire în 2024. Vezi dacă ai prins lista lor!

bucuresti-cladiri

Autorităţile locale au căutat surse de a atrage bani la buget, astfel că au recurs la cea mai simplă şi scandaloasă variantă, în acelaşi timp: majorarea impozitului pe casă.

Deocamdată este sigur că acest lucru se va întâmpla în Bucureşti şi în alte orașe mai mari din ţară.

Românii cu surse fotovoltaice, scutiţi de impozit

Dar există şi români fericiţi, din acest punct de vedere: cei care au investit pe cont propriu în panouri fotovoltaice sau își produc energia din surse regenerabile. Ei pot fi scutiţi de plata impozitului pe locuințe.

Se întâmplă acum la Sibiu, acolo unde Consiliul local a aprobat o hotărâre cu privire la stabilirea impozitelor şi taxelor locale, precum și a taxelor speciale, pentru anul 2024, votând și un amendament în acest sens.

Amendamentul cu privire la scutirea de la plata impozitului a fost propus în Comisia de buget a Consiliului local. Textul acestuia face referire la art. 456, alin 2 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal și are următorul conținut:

  • „scutirea pe anul 2024 de la plata impozitului pentru clădirile noi sau reabilitate cu destinația de locuință aflate în proprietatea persoanelor fizice pentru care proprietarii execută pe cheltuială proprie lucrări pentru instalare de sisteme de producere a energie electrice din surse fotovoltaice”.

Reducerea impozitului se va face pe baza unui dosar care să conțină, pe lângă cerere, copii după actele solicitanților, extras CF actualizat, copii ale autorizațiilor de construire sau intervenție, ale proceselor verbale de la terminarea lucrărilor și ale dovezilor de plată.

Impozit mai mare cu 13,8% în Bucureşti

Inflația mare determină autoritățile locale să majoreze taxele și impozitele pentru locuințe, mașini, parcări și terenuri. În Capitală, acestea vor crește cu 13,8% de anul viitor.

De exemplu, pentru un apartament aflat în proprietatea unei persoane fizice, cu o suprafață utilă de 60 de metri pătrați, situat în zona fiscală A din Municipiul București, impozitul este acum 259 de lei. Anul viitor va ajunge la 295 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
1.458 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui ca autoritatile locale sa ia la verificat toate constructiile din Bucurestii,ridicate fara autorizatie de construire,si pentru care nu se plateste impozit.Dar se pare ca e msi simplu sa se mareasca impozitul pentru cei corecti,decat sa-i oblige pe toti sa respecte legea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger