AcasăNewsCine sunt oligarhii din Guvernul lui Putin

Cine sunt oligarhii din Guvernul lui Putin

In timp ce mai marii lumii si-au facut socotelile la intrunirile G8 si NATO in SUA, presedintele Vladimir Putin lucra de zor la lista guvernantilor, care rezerva multe surprize.

Putin ii face lui Medvedev un guvern usor de condus

Dmitri Medvedev se pare ca nu se implica in guvernul pe care urmeaza sa-l conduca, avand deplina incredere in presedinte.

„Toate armele incarcate”

„Guvernul va fi innoit considerabil”, declara Medvedev la Camp David, la sfarsitul intrunirii G8. „Avem un plan de actiune, care a fost testat in prima faza a crizei. In functie de cum evolueaza lucrurile,  vom actiona si noi, cu toate efectivele. In sensul ca avem toate armele incarcate!” O „gluma” izbutita, in sensul ca a dat ceva fiori interlocutorilor ce urmau sa se deplaseze la summitul NATO. In fapt, e vorba ca Putin tot sterge si adauga nume pe lista ministrilor ce vor forma guvernul lui Medvedev, intr-o maniera total conspirata, spre disperarea opozitiei. Astfel, se pare ca Medvedev va fi limitat la a-si duce mai departe planul reformelor care sa duca la crestere economica si la niste „privatizari inteligente”, care sa scoata economia Rusiei de sub dependenta petrolului.

Putin pregateste o noua serie de milionari tineri, liberali, oponenti ai „oligarhilor rosii” – adica cei de pe listele KGB, care au preluat banii comunisti, i-au „spalat” si apoi au uitat ca trebuie sa-i intoarca patriei-muma.  Dintre „oamenii lui Putin”, Arkadi Dvorkovici, 40 de ani, ar putea fi numit vicepremier. El este relationat cu cel mai mare bancher al Rusiei, German Gref, director executiv la Sberbank. Miliardarul  Mihail Abizov, 40 de ani, e favorizat pentru functia de ministru al Industriilor.  Portofoliile Finantelor si Economiei sunt asigurate pentru cei mai loiali oameni ai lui Putin, Anton Siluanov, 49 de ani, respectiv Andrei Belousov.

author avatar
Adina Mutar
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger