AcasăNewsCine sunt cei mai inalti oameni din lume. Topurile femei - barbati

Cine sunt cei mai inalti oameni din lume. Topurile femei – barbati

Inguna Butane, topmodel din Letonia

Conform unui studiu realizat de catre cercetatorii britanici de la Imperial College London, barbatii din Olanda si femeile din Letonia sunt cele mai inalte persoane adulte de pe planeta.

Inguna Butane, topmodel din Letonia

Comparand rezultatele cu cercetarile realizate in urma cu 100 de ani, oamenii de stiinta britanici au realizat ca, in general, populatia a crescut in inaltime. La inceputul secolului trecut, femeile si barbatii suedezi dominau acest top. Acum, lideri sunt masculii din Olanda (o medie de 182.5 cm) si doamnele si domnisoarele din Letonia (medie de 170 cm). Olanda sta bine si la sexul slab, ocupand locul 2 in lume, cu o medie de 168,7 cm, la egalitate cu Estonia si putin peste Cehia (medie de 168.5 cm). Cei mai inalti barbati din lume sunt olandezii, urmati de belgieni (181.7 cm), estoni (181.6 cm), letoni si danezi (181.4 cm).

Michiel Huisman, model si actor olandez. A aparut si in seria "Game of Thrones"

In top 10 mai intra bosniacii, croatii, sarbi, islandezii si cehii. Barbatii din Timorul de Est sunt cei mai pitici din lume, avand p medie de 160 cm, in vreme ce femeile din Guatemala sunt cele mai scunde, cu o medie de 149 cm. Cercetarea a mai relevat ca femei sud-coreene si barbati iranieni au inregistrat cele mai mari cresteri in inaltime in ultimii 100 de ani. Barbatii iranieni au crescut cu o medie de 16,5 cm, iar femeile din Coreea de Sud cu 20,2 centrimetri.

author avatar
Mihai Koblenko
918 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger