AcasăNewsCine sunt castigatorii premiilor GOPO 2013! (VIDEO)

Cine sunt castigatorii premiilor GOPO 2013! (VIDEO)

Luni seara a avut loc decernarea premiilor Gopo 2013. Actorii si producatorii celor mai noi pelicule romanesti au fost prezenti la Opera Nationala Bucuresti, pentru a lua parte la festivitatea de premiere.

„Toata lumea din familia noastra” a fost considerat filmul serii. Pelicula in regia lui Radu Jude a castigat mai multe premii, printre care si premiul pentru cel mai bun film. Jude a primit si premiul pentru cel mai bun regizor. Premiul Gopo pentru cel mai bun actor in rol principal a mers la Serban Pavlu, cea mai buna actrita in rol secundar a fost desemnata Mihaela Sirbu, cel mai bun actor in rol secundar este Gabriel Spahiu si cel mai bun scenariu a fost cel facut de Radu Jude si Corina Sabau.

[youtube]FQLwjnbx3No[/youtube]

Acesta a fost cel de-al saselea premiu primit la editia din acest an a premiilor Gopo de filmul lui Radu Jude.

Nominalizarile la toate categoriile premiilor Gopo au fost stabilite de un juriu de preselectie alcatuit din regizorul Marian Crisan, actrita Ana Ularu, producatoarea Velvet Moraru, directorul de imagine Alexandru Sterian, scenografa Viorica Petrovici si criticii de film Cristian Tudor Popescu, Cristi Luca, Alin Ludu Dumbrava, Cristi Marculescu, Anca Gradinariu.

Celelalte premii sunt: cel mai bun film european, „Holy Motors/ Motoare sfinte” (Franța-Germania, 2012), premiul „Tanara speranta” a mers la Nicolae Constantin Tanase pentru regia filmului „Blu”, cel mai bun scurtmetraj: „Blu”, cel mai bun documentar, „Turn off the lights”, in regia Ivanei Mladenovic, cel mai bun film de debut (lungmetraj), „Visul lui Adalbert”, in regia lui Gabriel Achim.

Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura au fost cele facute de Dana Roșeanu, Minela Popa, Ionel Popa, Doina Popa in pelicula „Undeva la Palilula”, cele mai bune costume, Lia Mantoc tot din „Undeva la Palilula”, dar si cele mai bune decoruri: Helmut Stürmer, Dragos Buhagiar pentru „Undeva la Palilula”, cea mai buna muzica originala, aleasa de Vasile Sirli, pentru „Undeva la Palilula”. Cel mai bun sunet: Tudor Petre, Cristinel Sirli, Cristian Tarnovețchi, Florin Tabacaru („Undeva la Palilula”), cel mai bun montaj: Catalin Cristutiu („Undeva la Palilula”), Cea mai buna imagine: Adrian Silișteanu („Undeva la Palilula”).

Premiul pentru intreaga activitate a mers la Constantin Codrescu, premiul pentru intreaga cariera la Mitica Popescu, premiul Romanian Society of Cinematographers la Adrian Silistean, iar premiul Pro Cinema 2013 la Adrian Titieni

Premiul publicului – pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes la public in 2012: „Minte-ma frumos”, in regia lui Iura Luncasu si „Despre oameni si melci”, in regia lui Tudor Giurgiu.

author avatar
Andra Nesu
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger