AcasăNewsCine sunt “baietii destepti” ai offshore-urilor din Panama despre care nu s-a...

Cine sunt “baietii destepti” ai offshore-urilor din Panama despre care nu s-a scris niciodata!

Grabite sa inchida carciumi pe litoral, sa puna sechestru pe conturile micilor firme ce intarzie cu plata impozitelor sau sa anunte controale asupra manelistilor, autoritatile fiscale continua sa ignore ingineriile financiare evazioniste facute de afaceristii descurcareti prin intermediul offshore-urilor pe care le detin in paradisurile fiscale. In fiecare an, cel putin cateva sute de milioane de euro se scurg astfel neimpozitate, lasand in urma goluri imense la bugetele de stat, credite nerambursate bancilor sau datorii catre alte firme partenere.

Multi milionari discreti si-au ascuns averile de ochii autoritătilor române în offshore-urile din Panam

Poate niciodata in atentia publica, fara a figura in topurile bogatasilor, in Romania s-a ridicat incet-incet o alta categorie de afaceristi: baietii destepti ai offshore-urilor. Desi nu sunt in varful piramidei, operatiunile financiare ale acestora sunt, dintr-un anumit punct de vedere, mult mai daunatoare decat afacerile marilor rechini implicati in licitatii trucate sau privatizari aranjate. Caci banii scosi din Romania de acesti baieti destepti ai offshore-urilor nu se mai intorc sub forma unor noi investitii sau sub forma consumului. Sunt scosi definitiv si de foarte multe ori lasa in urma doar insolvente si falimente la care statul, in calitate de creditor, asista neputincios. Dupa cum acelasi stat, preocupat prin Fisc sa verifice daca buticul din colt bate toate vanzarile pe casa de marcat, pare incapabil sa inteleaga si sa verifice mecanismele de fraudare prin offshore-urile deschise de romani prin paradisurile fiscale din intreaga lume.

In sprijinul unui mediu de afaceri curat, “National” lanseaza o campanie de dezvaluiri a afacerilor si afaceristilor romani ascunsi in paradisurile fiscale. Prima serie: Panama.

author avatar
National
2.479 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger