AcasăNewsCine profită de pe urma grevelor anti-Macron

Cine profită de pe urma grevelor anti-Macron

Cea mai lungă grevă din sectorul transporturilor a fost un coşmar pentru navetişti şi companiile din regiunea Parisului, dar protestele împotriva reformei pensiilor au fost un chilipir pentru alţii.

 

“Pentru noi, şoferii de taxi, a fost o veste foarte bună”, spune  Jean-Robert Philippe, un taximetrist independent în vârstă de 55 de ani. în luna decembrie, o perioadă care în mod normal este una anostă pentru taximetrişti deoarece parizienii pleacă din Paris pentru a petrece sărbătorile în familie, numărul curselor zilnice a fost aproape dublu comparativ cu alţi ani. Luna trecută, taxiurile au fost rezervate cu câteva zile înainte, parizenii preferând acest tip de transport după întreruperea periodică a circulaţiei autobuzelor şi metroului. De asemenea, au funcţionat la maxim şi serviciile rideshare precum Uber, care au crescut brusc tarifele pe măsura cererii. Compania de închiriere de trotinete electrice Lime a raportat o creştere de 75% a închirierilor în Paris în perioada grevei, cu până la 120.000 de utilizatori zilnic în timpul zilelor de proteste când transportul public a fost perturbat.

Închirierile de scutere electrice ale Cityscoot au săltat la 150% faţă de decembrie 2018 iar numărul noilor abonamente a înregistrat un record – plus 400%. Aplicaţia de  carpooling Karos a informat că a înregistrat 100.000 de noi utilizatori în luna decembrie „adică de opt până la zece ori mai mult decât într-o lună normală fără grevă”. Compania de autobuze low-cost Flixbus a anunţat că a transportat peste un milion de pasageri în luna decembrie, de două ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Peste 20% mai multe comenzi şi în cazul Deliveroo, care livrează mâncare de domiciliu. Stimulată de grevă a fost şi stimulată de grevă a fost şi telemedicine, start-up-ul Medadom susţine că numărul de utilizatori ai aplicaţiei sale a crecut cu 50% de la începutul protestelor, cu un număr record de 320 de consultaţii într-o singură zi. Manifestaţiile faţă de reforma sistemului de pensii au început în 5 decembrie, sindicatele din transporturile publice cer Guvernului să renunţe la acest program-far al preşedintelui Emmanuel Macron.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger