AcasăNewsCine plateste pentru moartea judecatorului Stan Mustata?

Cine plateste pentru moartea judecatorului Stan Mustata?

Ulimele cuvinte ale judecatorului Stan Mustata, pe patul spitalului: ”Vor sa ma omoare!” Statul paralel ucide. Fost rugbyst de performanta, Stan Mustata era bolnav si a sfarsit in chinuri groaznice, plimbat cu mascatii langa el intre penitenciare si intre spitale. In ziua in care trebuia sa se pronunte in dosarul “Telepatia” a lui Dan Voiculescu, dupa filaje, interceptari din casa, dormitor, baie si asa mai departe, a celor din ”campul tactic”, Stan Mustata a fost ridicat din sala de judecata, incatusat si dus cu surle si trambite la DNA de unde nu a mai plecat decat, miercuri noaptea, cu picioarele inainte, la groapa. In cauza ”Telepatia” a intrat, la ordin, Camelia Bogdan care, conform spuselor lui Traian Basescu, ar fi dat si condamnari de peste 20 de ani, doar ca nu-i permitea legea.

Fostul judecator Stan Mustata, aflat in inchisoare pentru ca “ar fi putut” lua mita, a murit, miercuri, ora 22.00, la Spitalul “Carol Davila” dupa ce a fost plimbat intre penitenciare si spitale desi acesta spunea ca ii este foarte rau, voma si avea nevoie de dializa si o interventie majora pe aorta. In acesta ordine nefireasca a lucrurilor, asa cum s-a procedat si in cazurile mortilor suspecte, tot in penitenciar, a fostului ofiter Sorin Crivat, care a reclamat practicile DNA, sau a lui Dan Adamescu, care a fost lasat sa moara refuzandu-i-se medicatia.  Pe de alta parte, sistemul se preface ca ”munceste”.

Plimbat intre spitale… pana la groapa

Avocata judecatorului Stan Mustata, Lorette Luca, spune ca va face plangeri penale celor care nu l-au ajutat pe judecatorul Stan Mustata. ”Dansul era sfarsit, era terminat. Sotia mi-a povestit printre suspine si lacrimi imprejurarea.  Ca domnul Mustata a incetat din viata la Carol Davila, la spital, dupa ce fusese transferat din penitenciar in penitenciar, fara nicio motivatie, fara nicio noima, la 2 noaptea a fost transferat de la Jilava la Giurgiu, a vomat tot drumul, i-a fost foarte rau, la Giurgiu l-au dus la spitalul civil din Giurgiu, pentru ca se afla intr-o stare deplorabila, l-au readus la Penitenciarul Jilava, l-au mai dus la un spital civil care nu avea dotarile necesare, i-au montat un cateter cand pe piciorul stang, cand pe piciorul drept, ulterior l-au readus in penitenciar, dansul era sfarsit, era terminat, ca in final sa-l duca ieri la Carol Davila la spital, unde s-a incercat montarea unui cateter performant, astfel incat sa produca efectele necesare, numai ca, din nefericire, in timpul interventiei, pentru ca s-a demarat si o dializa, domnul Mustata avand probleme majore cu rinichii, s-a produs infarctul miocardic si a decedat”, a spus Luca. Avocata a adaugat ca se vor face plangeri penale impotriva sefilor din ANP dar si a directorilor din penitenciarele care l-au avut in incredintare pe judecatorul Stan Mustata.

“Nu era inger, dar nu a vrut sa fie diavol”

Intr-o postare pe contul sau de socializare, fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat si el pentru fapte imaginare de coruptie sustine ca l-a cunoscut, in spatele gratiilor, pe magsitrat. ” Am scris in repetate randuri despre cazul judecatorului Stan Mustata. L-am vazut depreciindu-se zi de zi. Am discutat cu el indelung si i-am ascultat teribilele confesiuni. Mi-a aratat fericit scrisoarea prin care CEDO il anunta ca dupa evaluarea preliminara preluase judecarea cazului sau (acum, in urma decesului, ramas fara obiect). Nu era inger, dar nu a vrut sa fie diavol. A ajuns detinut politic pentru ca a refuzat sa faca parte din plutoanele de executie ale mafiei basiste. (…)Judecatorul Stan Mustata putea fi eliberat de mult. Macar si printr-o gratiere individuala. Mai mult decat un act de dreptate, ar fi fost un act de omenie. Nu s-a dorit. El intelesese ca, de fapt, nu fusese condamnat la inchisoare, ci la moarte. Mi-a marturisit-o. Stia prea multe”, concluzioneaza fostul deputat.

“Sunt si altii pe cale sa moara”

Pe de alta parte, Ingrid Mocanu, fost director in ministerul Justitiei, trecuta si ea prin ”culoarele Justitiei” spune cu voce tare ca tot sistemul celor care ar trebui sa imparta dreptatea este complice. ”Au condamnat oameni la moarte pe nedrept. Stan Mustata a fost condamnat pentru ca ”ar fi putut” sa ia mita, chiar daca nu s-a probat asta. Am tacut toti complice timp de 13 ani… si voi, colegii lui, judecatorii, si noi, cetatenii lui. Prin rautatea si inconstienta paraditorilor si prin lasitatea noastra, niste oameni au murit… altii sunt pe cale sa moara” a scris Ingrid Mocanu pe contul de socializare. Fostul judecator Stan Mustata a fost condamnat in mai 2016 de instanta suprema la 8 ani si 6 luni inchisoare, el fiind acuzat ca a cerut bani, spun procurorii, in mai multe randuri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da solutii favorabile acestora.

  1. De ce tac magistratii? Nu s-au sinchisit sa spuna macar : ”imi pare rau pentru fostul nostru coleg! Condoleante familiei!”
  2. De ce Administratia Nationala a Penitenciarelor sau Minisetrul Justitiei nu a explicat, concret, ce a fost, ce s-a intamplat cu plimbarea noctura intre penitenciare, pe ruta inchisorilor Rahova – Giurgiu – Jilava si apoi spre unitatile civile ale unor spitale care nu l-au mai putut ajuta pe Stan Mustata. Toti s-au multumit sa spuna ca s-a deschis o ancheta. Si, dupa vorba romaneasca, cand vrei sa acoperi sub pres un lucru urat, dechizi o ancheta si omori subiectul.
author avatar
Ramona Feraru
1.324 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu va platii nimeni pt. aceasta crima! Cum nu au pltit nici pt. Adamescu,sristul ala etc. Binomul e la fel de eficient ca si pina acum ..! Mai nou vor sa dwa alta lovitura de stat/guvern! Sa puna iar niste naimitzi nealesi cum au fost ciolos&,,tehnocratii”..Pt distrugerea tarii in centenar, poate chiar destramarea tarii….!

  2. Penitenciarul care nu l-a eliberat pe motiv de boala. Si bolsevicii aia ai omora da erau de omenie scria certificat de deces a murit de stop respirator saracii se omorau cu bataiacsau accident de munca saracii se loveau toti doar la cap desi nunceau cu mainile sau in somn desi nu se dormea mai deloc ca Bratianu. Eu am o vorba intr-o lume tampita stai pe lsnga far ca ceata groasa. Pe Sfantul Ardealului țiganii din vale il faceau vrajitor iar securistii din deal il faceau fachir…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger