AcasăNewsCine nu-si ia salariu inainte de Paste

Cine nu-si ia salariu inainte de Paste

Guvernul Dancila da cu flit nu numai pensionarilor, ci si multor salariati

Dupa ce i-a lasat pe pensionari cu buza umflata de Paste, Guvernul Dancila i-a lasat cu buzunarele goale si pe dacali, militari si politisti.

Guvernul Dancila da cu flit nu numai pensionarilor ci si multor salariati

Pensionarii si salariatii din Educatie, MApN si Mai isi vor incasa lefurile de abia dupa sarbatorile pascale, desi obiceiul pamantului era ca banii sa fie platiti inainte de Inviere. Cum punga statului este insa sleita in acest an, guvernantii s-au agatat de orice motiv pentru a amana unele plati. Motive absolut stupide, cum ar cel invocat de premierita in cazul pensionarilor (”ar fi foarte greu sa tiparim la timp fluturasii de pensie”) sau cel vanturat de ministrul Finantelor in cazul salariatilor din Educatie, MAI si MApN plus cei de la ministerele Muncii si Culturii: ”Nu si-au manifestat interesul pentru plata salariilor inaintea sarbatoriloriar lista publicata deja nu mai poate fi modificata”.

Cere si ti se va da!

Deoarece s-au oricentat la timp si si-au cerut salariile in avans, angajatii din 38 de institutii (printre care se numara majoritatea ministerelor, salariatii Guvernului si cei de la SRI, SPP, CSM, AEP, Academia Oamenilor de Stiinta, CNAS, agentii de stat) isi vor incasa lefurile la timp cat sa le poata da pe mielul, ouale, cozonacii, pasca si vinul de Paste. Restul salariatilor (dascali, militarii, politisti, angajatii de la Munca si Cultura) plus pensionarii vor scoate bani de la ciorap pentru masa pascala. Sau vor inghiti in sec, dupa caz. Situatia vireaza insa brusc spre roz cand vine vorba despre alesii neamului. Toti parlamentarii, fie ei deputati sau senatori, si-au primit deja, ieri, sumele pentru transport si cazare iar astazi isi vor incasa si indemnizatiile. Ceea ce inseamna ca fiecare caciula de parlamentar va descinde acasa, in prag de sarbatori, cu aproximativ 16.000 de lei in buzunare. Iar daca tot suntem intr-o democratie reprezentativa, una in care ne exercitam drepturile suverane prin reprezentantii, putem la o adica sa ne bucuram si sa ne saturam de sarbatori tot prin reprezentanti. Adica prin parlamentarii carora in mod cert nu le va lipsi nimic de Paste, in afara bunului simt care ar trebui sa faca sa le stea in gat mielul si ouale macar la gandul la amaratii de pensionari care se vor multumi doar sa cante ”Hristos a inviat”. Nu numai pentru a respecta traditia ci si pentru ca este gratis.

author avatar
Simona Badulescu
582 afisari

2 COMENTARII

  1. Niciodata nu s-au dat banii de pasti cu 10 zile in inainte. Se pot achita drepturi salariale si pensiii doar cu cel mult 4 zile mai devreme. Se pare ca este foarte usor de scris articole aiurea decat sa te documentezi ce ce implica aceasta plata in avans.
    Va intreb din ce vor trai oamenii sase saptamani daca se dau pensiile acum si salariile la cei care iau salariul intro singura transa si nu in doua?

    Pe vremea guvernelor basiste nu se mai dadeau banii in avans de sarbatori si nu mai scria nimeni articole aiurea.

  2. Explicatia lui Dancila ca nu se pot da pensiile pentru ca nu se pot tipari fluturasii e comica, asta crede ca suntem toti retardati sau atat a dus-o mintea?

    Pai tanti Veorica asta nu a stiut ca vin Pastii decat cu o saptamana inainte? Calendarul cu sarbatorile pe 2018 e disponibil inca de prin octombrie 2017, asa ca aveau timp sa tipareasca si fluturasii aia.

    A doua explicatie, cea a ministrului de finante – ca a platit salariile doar la institutiile care si-au exprimat interesul – poate fi chiar adevarata – este posibil sa fi avut cereri de la unele institutii si ministere pentru plati anticipate, in timp ce altele au dormit si s-au trezit doar cu cateva zile inainte, cand nu a mai fost posibil.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger