AcasăNewsCine-i capra râioasă a politicii?

Cine-i capra râioasă a politicii?

Politica îi adună, Parlamentul îi cunună

Abia acum, când se apropie alegerile, partidele își poartă coada pe sus, precum caprele, să le vadă lumea cât sunt de mândre. Să le vadă cum își scot ele candidații pentru prezidențiale, căci ca ai lor nu mai are nimeni. În rest, peste an sau între un mandat la Cotroceni și altul, își scarpină coastele de gard sau de pom, încercând să-și domolească mâncărimea politică. Teoretic, ar trebui să le deosebească ideologia, platformele, programele, realizările lor sau ale candidaților. Practic, nu le diferențiază nimic. Toate se scarpină la fel când vine vorba de putere.

Politica îi adună Parlamentul îi cunună

Cu ce este mai bun USR decât PLUS? Și într-o parte și în alta e același amestec de #rezist și corporatiști, de sclavi la multinaționale care se bucură că pot să bea o bere în patru din împrumutul de la bancă. Nici liderii nu pot face departajarea. Unul trăiește din afaceri încheiate cu statul, celălalt din funcții pentru pentru care nu a mișcat un deget în viața lui.

Gheorghe și soția lui, Vasile

Dan Barna a luat viteză după congresul USR și se vede deja președinte. Politica lui, în cazul în care va câștiga alegerile, este ca un salt în gol, fără plasă și fără coardă de siguranță. Este o adunătură de principii și teorii emanate la Bruxelles, amestecate cu răbufnelile din Parlament, când USR își manifesta frustrarea făcând circ în Plen sau dându-se cu fundul de pământ pe holuri. Zice-se că Barna n-ar fi băiat rău, dar vrea să ne învețe conviețuirea cu homosexualii, cu lesbienele, bisexualii și transsexualii.

Dan Barna vrea să salveze România De el sau de cine

Nu-l deranjează căsătoriile între persoanele de același sex, e ceva firesc, zice el, și nici adopția copiilor de către cuplurile gay nu i se pare o crimă. Familia tradițională, morala creștină, cutuma locului? Terminați cu prostiile, sunteți expirați și n-o să intrați niciodată în raiul valorilor europene. Poporul e prost, nu gândește nici profund și nici în perspectivă, or aici intervine rolul lui mesianic de a ne conduce. Nu vrem? Ba să vedeți ce-o să vrem.

Valoare zero, beneficii zero

Dacian Cioloș, liderul PLUS, este, de departe, cel mai stăruitor în a pune mâna pe scaunul de la Cotroceni. Sau pe orice altă funcție importantă din stat. Măcar prim-ministru să fie. Cea mai mare părere de rău pe care o încearcă este că, deocamdată, nu poate juca decât la două capete. Insuficient pentru talentul lui de a se strecura pe sub uși și de a se agăța de un ceva căruia să nu-i mai dea drumul. În loc să plece în pustnicie după eșecul lamentabil al guvernării care a tras în jos România cu 10 ani, Cioloș încă mai speră într-o redresare.

Dacian Cioloș măcar premier dacă se poate

A lui sau a noastră? Numai a lui. Încă mai luptă pentru o funcție cât mai înaltă în stat. Pentru el sau pentru noi? Nu, pentru stăpânii europeni din spatele lui, ale căror așteptări nu le poate înșela, căci de ei depinde. Ei l-au trimis aici prima dată, tot ei îl trag de lanț și acum. Ce beneficiu am avea de pe urma alegerii lui ca președinte? Nimic, absolut niciun beneficiu, la fel ca și în cazul alegerii lui Dan Barna.

Masa bogată ca la nuntă

Liberalii lui Ludovic Orban sunt acum pe cai mari. Nimeni nu mai este ca ei iar gândul că îl susțin pe Klaus Iohannis le dă puteri de care noi, muritorii de rând, habar nu avem. Vor schimba fața României. Nu se știe după ce plan, căci și Orban, dar și PNL sunt complet lipsiți de idei. La orice întâlnire cu președintele, mi-l imaginez pe Ludovic Orban cu carnețelul în mână, notând sârguincios cuvintele lui Iohannis.

Ludovic Orban domnișoara de onoare din suita Cotrocenilor

Cred că notează și scrâșnetul lui de măsele, trasându-l ca sarcină partidului și țării. Dacă Iohannis oftează, trebuie și România să geamă, căci nu se poate ca țara să facă altceva decât președintele. Programe economice? Programe sociale? Politici financiare? Învățământ, autostrăzi, spitale? Păi nu e vorba de asta acum. PNL are un singur scop, să-l scoată pe Iohannis președinte. Ce a făcut acesta în primul mandat de se bate atâta monedă pentru asta? Nimic, spune o țară întreagă. Ar fi făcut multe, ar zice PNL, dar nu l-au lăsat social-democrații să-și demonstreze abilitățile de președinte. Cu ce este mai bun Iohannis decât oricare dintre contracandidații lui? Este, pentru că așa a stabilit Rareș Bogdan, liberalul de conjunctură. Cel mai slab politician dintre toți jurnaliștii și cel mai jenant ziarist dintre toți politicienii. Veți spune, presimt, că nu aveți cu cine vota. Hai să fim serioși, iată ce ofertă bogată aveți.

author avatar
Valentin Boeru
2.391 afisari

10 COMENTARII

  1. Bun , astia insirati aici trebuiesc terfeliti pentru respectarea ordinului pe unitate si a inchide subiectul oricarei alternative , solutia salvatoare este permanetizarea sarcoptesului hominis autohton ce da fiori si furnicaturi de stanga , o trimitere indirecta spre aprovizionarea consistenta si rezerve pe termen lung cu crotamiton , permetrina si malathion .Pe vremuri , o batrana a mers la centrul de colectare cu o capra raioasa pricajita si i s-a spus sa o aduca inapoi la primavara , dupa ce o ingrasa si o aduce la standarde rezonabile . Raspunsul batranei : ” Da va mai tine Dumnezeu , maica , pana la primavara ? „

  2. Oportunitate noua pentru anul 2019.
    Nu trebuie experienta.
    Asiguram instruire GRATIS la distanta si online.
    Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi.
    Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la adresa de email: oportunitate.unica1@gmail.com.

    • AK 24 -azi , 16 iulie 2019 : ” ZECI DE ANI CU PSD . Exod masiv al romanilor , jumatate dintre cei cu studii superioare muncesc ca necalificati in Italia , Spania si Germania .”

  3. Foarte bun articolul. Fraza din final arata vagauna in care am intrat singuri, fara a fi obligati de cineva, caci votul a fost la noi.

  4. Danciule , ultimele alegeri au aratat ca PSD este pe topogan , e inutil sa resuscitezi un cal mort , ramai in fundul vagaunii si oracaie bazaconii cat poftesti , electoratul s-a dumirit cum stau lucrurile si o sa taxeze nemilos bataia de joc din 90 incoace .

  5. Nici nu era nevoie de raspuns , schimba-ti carpele in vagauna si culca-te strangand la piept secera si ciocanul , nostalgicule …!

  6. Capra raioasa a politicii stalisnit/naziste este Eduar Hellviog cel care a creat UES si +plus pentru ca asasinii securitatii ceausiste sa ramana cu averile intacte si la putere.Barna Dan Ilie este fiul unui nomenclaturist comunsit, dar despre aceste fapt ce=-l trimite pe Barna printre comunsiti nu se scrie nimic?

  7. Capre raioase,lepre,lingai,derbedei,mafioti,hoti,excroci,traficanti,circari,loaze,pamblicari ,taietori de frunze la caini, ciurde ,gasti,clanuri ,indivizi fara nici o meserie , se ingamadesc in asa zisa politica ,in fapt o sursa de imbogatire ,un loc de profit fara munca ,un os de ros fara transpiratie si responsabilitate .
    Se balacaresc unii pe altii ,se injura se scuipa se ling sau se pupa pe dindos asta pentru spectacolul de prost gust facut inainte de alegeri,doar doar vor prosti iar romanul care pune de lehamite stampila din 4 in 4 ani alegand dupa cum bate vantul sau dupa cum se scoala ,ori nu se scoala dimineata cu curul in sus or cu ………..!
    Romanii au ales intre doua rele ,mai nou habar nu au cine -i candidatul ,se alege doar GASCA
    Cum majoritatea LEPRELOR sunt urmasii vechilor jigodii (comunisto-securiste) iar informatiile sunt tot mai trunchiate ajungi de votezi o puslama urmasa a vrunui nomenclaturist ori tortionar.
    Pe principiul „porumbelul cat e jos iti ciuguleste din palma ,cand e sus ti se cacain cap „,tot asa si leprele din politica .
    Apropo -„cica lepra era o boala , azi lepra e om politic !!!”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger