AcasăNewsCine este profesorul care teroriza o școală întreagă. Și-a amenințat colegii din...

Cine este profesorul care teroriza o școală întreagă. Și-a amenințat colegii din cancelarie, dar și elevii: „Nu avem camere, te omor fă, nenorocito!”

Lucian SpânuTeroare la școala din Țăndărei! Profesor acuzat că și-a amenințat colegii și elevii: „Aici nu avem camere, te omor fă, nenorocito”

Lucian Spânu a reușit să instaureze teroarea în rândul elevilor de la școala generală ”Spiru Haret” din Țăndărei. Bărbatul lucrează ca suplinitor pe postul de profesor de informatică.

A profitat de faptul că este fratele directoarei, pentru a face legea în unitatea de învățământ. Elevii merg cu groază la școală, deoarece dascălul lor îi amenință și se comportă agresiv cu ei.

Și-a agresat colegii și elevii

Probleme în această școală au început în 2017. Bărbatul a fost acuzat că avea un comportament agresiv, uneori extrem de violent verbal și fizic, atât cu colegii săi din cancelarie, dar și cu elevii. Profesorii, în mare parte femei, erau jigniți în permanență, (penali, infractori, necalificați), iar de frică, directoarea adjunctă ajunsese să lucreze încuiată în cabinetul ei și să ceară sprijinul unor colegi pentru a merge acasă, fiind amenințată în repetate rânduri chiar cu moartea de către profesorul Spânu, potrivit ziare.com.

„Aici nu avem camere, te omor fă, nenorocito”, „Ce, fă, ţi s-au umflat muşchii pe tine”, „Ieşi afară, vezi că eşti singură, nu ai bărbat” sunt doar câteva dintre amenințările adresate adjunctei pe care Lucian Spânu o urmărea constant tocmai pentru că femeia era vulnerabilă ”pentru că nu avea bărbat”, după cum s-a exprimat chiar agresorul.

Până și psihologul școlii a devenit ținta agresiunilor lui. Dar și elevii i-au căzut victime. Unul dintre copii, aflat în sistemul de protecție al statului, a fost dat cu capul de pereți de către Lucian Spânu, iar lucrurile (ghiozdanul și haina) i-au fost aruncate de profesor pe hol.

Instanța l-a condamnat la închisoare

Individul a fost trimis în judecată sub acuzația de purtare abuzivă, pe numele său fiind depuse mai multe plângeri penale, Lucian Spânu, nemaiputând să profeseze timp de 3 ani.

În plus judecătorii l-au obligat să plătească daune morale în valoare de 3000 de lei, psihologului școlii și 5000 de lei elevului pe care l-a agresat.

A fost condamnat inclusiv la 11 luni de închisoare cu suspendare și 100 de zile de muncă în folosul comunității la un cămin de bătrâni sau la spitalul din Țăndărei.

author avatar
Andreea Vlad
912 afisari

4 COMENTARII

  1. Bă da’ e dăștept don profesor daca a terminat informatica!
    Cu plata sau fara plata?:)
    Si asa un vocabular elevat de educator are…. bre….
    Chiar locul lui era la catedra…
    Psihologicul l-a luat? Ca vad ca a cedat chiar psihilogul!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger