Cauta

Cine este noul Trump al Braziliei

Supranumit ”Donald Trump brazilian”, Jair Bolsonaro este noul presedinte al celei mai mari tari din America Latina. Candidat al extremei drepte, Bolsonaro s-a declarat misogin, rasist si homofob.

Jair Bolsonaro vrea liberalizarea armelor de foc in una din cele mai violente tari din lume

Jair Bolsonaro (63 de ani) isi va prelua functia la 1 ianuarie 2019, dupa ce a obtinut, duminica,  peste 55% din voturi, devansandu-l pe candidatul stangii Fernando Haddad. Presedintele Frantei, Emmanuel Macron l-a felicitat ieri pe Bolsonaro si si-a afirmat deschiderea de a continua cooperarea cu Brazilia, „cu respectarea principiilor democratice”. Duminica seara, Donald Trump i-a transmis si el felicitari noului presedinte brazilian. Insa opinia publica europeana si internationala si-au manifestat ingrijorarea dupa venirea la putere a acestui fost militar si nostalgic al dictaturii din 1964 din Brazilia.In ultimii ani, Bolsonaro s-a remarcat: ”Putoare, nu meriti nici sa te violez”, i-a aruncat in fata parlamentarei Maria Do Rosario, in timpul unei dispute. Sau: „Nu as putea sa iubesc un fiu homosexual (…) Prefer sa moara intr-un accident”, spune el. „Daca un cuplu homosexual va veni sa traiasca cu mine, va devaloriza casa mea”. Un principal proiect al noului presedinte este sa liberalizeze portul armelor de foc pentru ca ”oamenii de bine” sa-si faca singuri dreptate intr-una din cele mai violente tari din lume. In septembrie, Bolsonaro a fost el insusi injunghiat in timpul unei bai de multime. Spitalizat, si-a continuat campania pe retelele sociale unde a fost urmarit de 8 milioane de persoane pe Facebook. ”Nu putem continua sa flirtam cu socialismul, comunismul, populismul de stanga”, a spus el in primul sau discurs, transmis in direct pe Facebook.
„Impreuna, vom schimba destinul Braziliei”. „Nu sunt nici promisiunea unui partid, nici vorbele desarte ale unui om, ci un juramant in fata lui Dumnezeu”, a mai spus el, raspunzand astfel criticilor sai care il vad ca pe o amenintare pentru democratie. Aparator al familiei traditionale, Bolsonaro a beneficiat de sustinerea esentiala a puternicelor biserici evanghelice si a indignat, prin declaratiile sale, o buna parte dintre barbatii de culoare, femei si membri ai comunitatii LGBT.

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version