AcasăNewsCine este managerul spitalului din Constanţa, care a spus azi: "Îmi e...

Cine este managerul spitalului din Constanţa, care a spus azi: „Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?”

Stela HalichidisCine este managerul spitalului din Constanţa, care a spus azi: "Îmi e rău, ce vreți, să mor aici?"

Șapte pacienţi au murit, vineri, în incendiul izbucnit la Secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Tragedia s-a întâmplat deşi, spune managerul acestei unităţi spitaliceşti, spitalul avea toate avizele, iar lucrurile erau puse la punct.

Stelei Halichidis i s-a făcut râu în faţa reporterilor

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este condus de managerul Stela Halichidis din iunie 2009. Aceasta a obținut funcția pe vremea când instituția medicală se afla în subordinea primăriei condusă de Radu Mazăre.

Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. Existau avizele legale, necesare, totul a funcţionat, dar s-a întâmplat un necaz. O să vedem de la ce.

Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat. Nu era nimic în neregulă. Reţeaua a fost verificată, nu era supradimensionată.

Nu a existat nimic în plus în afară de aparatura medicală, care are contract de mentenanţă”, a spus managerul, care a susținut în mai multe rânduri că nu poate da alte declarații deoarece îi este rău.

Cine este managerul spitalului din Constanţa?

Stela Halichidis s-a remarcat prin comunicarea deficitară cu jurnaliștii și prin lipsa declarațiilor în momente cheie. La un moment dat, Stela Halichidis figura pe site-ul spitalului și manager, și purtător de cuvânt al instituției, dar refuza să facă declarații la solicitarea jurnaliștilor.

În anul 2011, Spitalul de Boli Infecțioase condus de Stela Halichidis a încheiat un contract cu o societate care avea cifră de afaceri zero și căreia i-a cedat o clădire și un teren pe care firma privată să poată desfășura consultații de boli infecțioase, la fel ca spitalul, conform Info Sud-Est.

Contractul, semnat pe 15 ani, a fost încheiat fără licitație și fără o decizie a Consiliului Local sau a Consiliului de Administrație al spitalului.

Halichidis a absolvit UMF ”Carol Davila” în 1993 și a devenit medic primar în Boli Infecțioase în anul 2004. A fost director adjunct medical al SBIC în perioada 2004-2009, iar ulterior a fost aleasă managerul spitalului, funcție pe care o deține de 12 ani.

author avatar
Andrei Ștefan
703 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu este deloc usor, daca esti responsabil, sa fii manager de spital. De ce se tot inghesuie si se bat pentru aceasta functie ?! ,,Ezista” o explicatie !

  2. Femeia pare de buna credinta insa a facut greseala pe care o fac multi in tara asta de zeci de ani.S-a bagat in tarate sa o manance porcii ,ademenita cu ochiul dracului adica banii.Putea sa ramana o doctora obisnuita si cu devotament sa castige respectul pacientilor.Altfel va fi servita pe post de acar Paun .Jigodia de Catu,cel mai nemernic premier din ultimii 200 de ani,deja a trecut-o pe lista vinovatilor.Aviz amatorilor care mai gadila la cur javra asta si javra aialalta numita arahat.In viata exista multe lucruri mai placute decat sclavia fata de regim si banii murdari.Exista DEMNITATEA de om.Aviz amatorilor.Dumnezeu nu va ierta nici o sluga indesata cu bani nemeritati care s-a pus pe exterminarea oamenilor.Ceausescu sa va fie exemplu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger