AcasăNewsCine este eroul lui Viktor Orban

Cine este eroul lui Viktor Orban

Orban spune ca Ungaria a oprit migrantii pe continent, acum e randul lui Salvini sa-i opreasca pe mare

Premierul maghiar, care s-a laudat ca a impiedicat sosirea refugiatilor in Ungaria, a declarat ca doreste ca vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, sa reuseasca acelasi lucru in peninsula.

Orban spune ca Ungaria a oprit migrantii pe continent, acum e randul lui Salvini sa-i opreasca pe mare

Si Orban si Salvini sunt partizanii unei linii dure impotriva migrantilor in Europa. Marti, Viktor Orban a afirmat ca ministrul italian de Interne, care este si vicepresedintele Consiliului de ministri si seful partidului de extrema dreapta Liga, Matteo Salvini, este ”eroul meu si tovarasul meu de drum”. Orban a facut aceste declaratii inaintea unei intalniri cu Salvini, la Milano. ”Ungaria este dovada ca migrantii pot fi opriti pe continent”, a adaugat Orban. ”Aici incepe misiunea lui Salvini. Va trebui sa demonstreze ca migrantii pot fi opriti si pe mare”, a continuat seful guvernului maghiar care a interzis in Ungaria ONG-urilor sa vina in ajutorul migrantilor sub amenintarea unor pedepse cu inchisoarea. ”Nu trebuie sa aducem probleme la noi acasa”, a spus Orban.

Iar Macron este dusmanul

Apoi, Viktor Orban l-a desemnat clar pe presedintele Frantei, Emmanuel Macron, drept principalul sau adversar in Europa, inainte de alegerile europene din primavara anului viitor. ”La ora actuala exista doua tabere in Europa iar una din ele este dirijata de Macron”, a afirmat premierul maghiar. ”Macron se afla in fruntea fortelor politice care sustin imigratia”. ”De partea cealalta suntem noi care vrem sa oprim imigratia ilegala”. Ieri, Emmanuel Macron le-a replicat lui Orban si lui Salvini, estimand ca ”au dreptate” atunci cand il vad ”ca principalul lor opozant” in Europa pe dosarul migrantilor. ”Nu voi ceda nimic nationalistilor si celor care glorifica discursul urii. Daca au vrut sa vada in persoana mea principalul lor opozant, au avut dreptate”, a lansat Macron, raspunzand jurnalistilor in timpul vizitei sale in Danemarca. ”Vom avea de luat, in viitoarele zile si in viitoarele luni, decizii in profunzime pentru a trata subiectul migratiei, aceasta presupune responsabilitate si atasament la valorile europene. Nu asta propun insa Salvini si Orban”, a adaugat presedintele francez. Un Consiliu european va avea lor in 20 septembrie la Salzburg pe tema dosarului migrator care-i divizeaza pe liderii tarilor UE.

author avatar
Tudor Borcea
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger