AcasăNewsCine e tartorul justitiei rasculate?

Cine e tartorul justitiei rasculate?

Poate ca Iohannis mizeaza pe referendum. Se vede insa ca nu i-a explicat nimeni ca, in fata unei decizii CCR, acesta este egal cu zero

Gata, am lamurit-o si cu justitia. Am trecut-o de la „J” la „j”, pentru ca incepe sa-mi fluture respectul pe langa ea. Ca si la presedinte si presedintie, care nu m-au convins ca ar fi niste institutii de importanta maxima in stat. Pe toate trei le vad ca pe niste ateliere de fabricat lucruri marunte, gen garnituri, dopuri, saibe, festile de lampa si ventile de bicicleta. O justitie care iese in strada, sa vocifereze la comanda, mai poate fi o institutie demna de respect? O justitie care protesteaza in scris, pe baza de convocator, te mai poate fascina prin sobrietate si demnitate?

Poate ca Iohannis mizeaza pe referendum Se vede insa ca nu i a explicat nimeni ca in fata unei decizii CCR acesta este egal cu zero

Procurori si judecatori, la gramada, isi dau mana si semneaza o jalba impotriva deciziei Curtii Constitutionale, ce il obliga pe Iohannis sa o demita pe Codruta Kovesi, sefa DNA. Unde s-a mai vazut asta? In ce tara judecatorii si procurorii comenteaza si se opun hotararilor Curtii Constitutionale, cu tupeul precupetelor care-ti vand varza murata?

Cu capastrul in cap

Ingroparea justitiei sub un munte de ridicol nu este opera presei. Nici a parlamentarilor care incearca sa o readuca pe drumul ei. Si nici a cetateanului de rand, care, chiar si cu mai putina stiinta de carte, intelege totusi ca ceva e neregula. Prima miscare in trimiterea justitiei spre penibil apartine politicienilor din opozitie. Atat au inteles, ca opozitie inseamna sa te faci pres la picioarele lui Iohannis, fiind contra puterii cu orice pret. Si pe orice problema, chiar daca nu a avut si nu are solutii. Razboiul pe si pentru justitie se dovedeste, astfel, o batalie pentru sutinerea presedintelui. Iar asta nu are nicio legatura cu ideea de dreptate pe care trebuie sa o faca justitia, ci doar cu felul in care reusesti sa-i pui capastrul si sa o aduci la incalecat.

Legea? Ce e aia?

Ce este mai grav? Ca Ludovic Orban, liderul opozitiei, tuna si fulgera inpotriva Curtii Constitutionale, fapt de neadmis in nicio tara civilizata? Sau ca demersurile lui, in totalitate absurde si situate absolut in afara legii, sunt sustinute si intretinute de magistrati? E drept ca nu de toti, dar sunt indeajuns de multi ca sa arate cat ii este de devotata justitia lui Iohannis. Ce este mai grav? Sa ignori deciziile Curtii Constitutionale si, ca magistrat, sa o sustii in continuare pe Codruta Kovesi? Sau sa mentii public ideea ca presedintele nu are obligatia sa se supuna acestora? Daca judecatorii si procurorii, la umbra unor politicieni ratati si slugarnici, instiga mai mult sau mai putin voalat la nerespectarea legii, noi de ce am mai respecta-o?

Sa te fereasca sfantul!

Culmea este ca in tot acest teatru mizerabil, care trimite justitia direct la pubela, magistratii naimiti la spectacolul grotesc isi gasesc lideri, isi gasesc portavoci. Ba un Cristian Danilet cand e vorba de modificarea legilor justitiei, ba o Lacramioara Lancranjan cand e vorba de sustinerea Codrutei Kovesi. Niciunul dintre cei implicati in dansul asta haotic nu mai tine cont de faptul ca singurul lor lider ar trebuie sa fie legea. Se intrec, acum, in a gasi motive pentru care decizia Curtii Constitutionale sa nu fie respectata, dar si modalitati prin care Iohannis sa nu fie nevoit sa semneze decretul si, ca atare, Codruta Kovesi sa nu poata fi demisa. Ma gandesc cu groaza ce ar insemna sa cazi pe mana unui asemenea procuror in vreo ancheta, oricat de neinsemnata. Dar si ce s-ar putea intampla daca judecata va fi supusa unui asemenea magistrat. Sa te fereasca sfantul!

A aflat din presa

Agatarea lor de forma asta de putere demonstreaza ca nu sunt capabili sa inteleaga ca a venit vremea unor schimbari majore. Raman, in continuare, tributarii unor practici staliniste, ai unei republici a procurorilor, in care judecatorii dau sentinte dupa voia si placul unor servicii secrete. Si, implicit, daca o iei pe firul vaii in sus, ajungi la Cotroceni, caci nimic nu se intampla fara voie de acolo. Iohannis nu poate pretinde ca nu stie ce se petrece sub el, macar citeste si „se simte informat”, cum zice. Nu poate spune ca nu a aflat de jocurile atat de evidente pentru mentinerea Codrutei Kovesi la sefia DNA, fapt ce lui ii convine de minune. E ca si cum ar spune ca nu stia ca mai vrea un mandat de presedinte si a aflat abia dupa s-a scris in presa.

author avatar
Valentin Boeru
2.573 afisari

2 COMENTARII

  1. Ăsta de scrie articolul zice că justiția independentă s-ar fi „răsculat” , ca la 1907, împotriva boierilor ?

  2. Cum de o fi ajuns și ăsta de nu pricepe mai nimic din ceea ce scrie să publice articole, așa cum au ajuns și alții pe la CCR, să se pronunțe despre „constituționalitate sau „neconstituționalitate”?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger