AcasăNewsCine e Ramona Mănescu, cea care preia ștafeta de la Teodor Meleșcanu

Cine e Ramona Mănescu, cea care preia ștafeta de la Teodor Meleșcanu

Liderii ALDE au convenit în ședința de azi ca Ramona Mănescu să preia Externele, asta după ce Tăriceanu a decis revocarea lui Teodor Meleșcanu, susțin surse politice pentru Antena3. Potrivit surselor citate, liderii ALDE nu renunță la candidatura lui Tăriceanu la prezidențiale.

Portofoliul de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aparţine Alianței Democraților și Liberalilor (ALDE), iar Călin Popescu Tăriceanu a anunţat deja că va cere înlocuirea lui Teodor Meleşcanu. Surse politice declaraseră deja că favorită este Ramona Mănescu. Aceasta s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, ea deţinut funcţia de ministru al Transporturilor, în Cabinetul lui Ponta.

„Am avut în vedere experienta îndelungată a doamnei Mănescu. Are aproape un sfert de veac, și trei mandate de parlamentar european, a avut posibilitatea să relaționeze cu reprezentanți de vârf ai diplomației europene, și considerăm că dumneaei poate participa la restabilirea României în relațiile europene și internaționale ”, a declarat Varujan Vosganian pentru televiziuni.
La întrebarea „Cine a făcut propunerea doamnei Ramona Mănescu”, Vosganian a răspuns că aceasta „a fost rezultatul unei decizii colective, au fost mai mulți candidați ALDE cu experiență în politica externă. Dar dumneaei este și reprezentantul politic al unei noi generații, și poate contribui la restabilirea imaginii ALDE, fiindcă partidul are resurse”.

„Îl apreciez pe Teodor Meleșcanu, însă amândoi știm cât e de greu să lupți împotriva percepției publice. Am avut o discuție cu el pe acest subiect. La ședința de mâine, la care nu voi fi prezent, pentru că sunt în concediu, colegii mei vor stabili. Avem câțiva candidați și colegii mei vor alege unul dintre acești candidați. Colegii mei vor anunța după ședința Biroului Politic”, a afirmat Tăriceanu zilele trecute, când a dezvăluit că Meleșcanu va fi una dintre piesele remanierii din partea ALDE.

Șeful de până acum al diplomației românești s-a aflat în fruntea Ministerului încă din ianuarie 2017. El a mai fost ministru de externe în 1992-1996 și în anul 2014, ministrul Apărării în 2007-2008, precum și Director al Serviciului de Informații Externe (SIE) în intervalul 2012-2014. 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
955 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger