AcasăNewsCine e Jorge Mario Bergoglio, Papa Francisc I?

Cine e Jorge Mario Bergoglio, Papa Francisc I?

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio a fost ales, miercuri, noul Papa. Intreaga suflare catolica a primit cu entuziasm numirea succesorului lui Benedict al XVI-lea.

Argentinianul in varsta de 76 de ani, primul papa sud-american, si-a ales numele de Francisc. Este primul lider al Bisericii Catolice care poarta acest nume, pentru care a optat in onoarea Sfantului Francisc din Assisi, ocrotitor al saracilor.

Bergoglio a fost la un pas sa fie numit Suveran Pontif in 2005, cand Conclavul s-a reunit pentru a alege un nou lider al Bisericii Catolice, dupa ce Papa Ioan Paul al II-lea a trecut in randul dreptilor. Conform presei spaniole, Bergoglio le-ar fi cerut cardinalilor electori sa nu il aleaga Papa. In cele din urma, cu majoritate de voturi, a fost desemnat Suveran Pontif cardinalul Ratzinger, Papa Benedict al XVI-lea.

Nascut in Argentina, intr-o familie de italieni cu cinci copii, Bergoglio are diploma de tehnician chimist. A ales sa slujeasca Biserica si a urmat seminarul teologic si a fost hirotonisit in 1969. Si-a facut doctoratul in Germania , apoi s-a intors in tara natala. A fost numit Arhiepiscop auxiliar de Buenos Aires in 1992, chiar de catre Papa Ioan Paul al II-lea, acelasi care, la trei ani dupa ce a devenit Arhiepiscop de Buenos Aires, l-a uns cardina, in 2001.

Noul Suveran Pontif este cunoscut ca o personalitate deschisa, care spune lucrurilor pe nume. Odata ajuns Cardinal, si-a manifestat deschis opozitia fata de casatoriile persoanelor de acelasi sex in Argentina, dar si fata de distribuirea gratuita a metodelor de contraceptie.

216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger