AcasăNewsCine e bărbatul care l-a împușcat pe premierul slovac. Ce s-a aflat...

Cine e bărbatul care l-a împușcat pe premierul slovac. Ce s-a aflat despre suspect – VIDEO

sursa foto: captură video X

Continuă să apară informații despre tentativa de asasinat asupra premierului slovac. Șeful Guvernului de la Bratislava a fost împușcat, miercuri, fiind dus se urgență la spital.

S-au aflat detalii despre presupusul atacator al premierului slovac Robert Fico – fiind vorba, conform presei locale, despre un bărbat de 71 de ani.

Bărbatul de 71 de ani, scriitor

Persoana reţinută şi suspectată că l-a împuşcat pe premierul slovac Robert Fico este un bărbat în vârstă de 71 de ani din centrul ţării, identificat de media slovace drept un scriitor local, relatează AFP, preluat de Agerpres.

„Cred că pot confirma, da”, le-a răspuns ministrul de Interne slovac Matus Sutaj Estok jurnaliştilor, care l-au întrebat cu privire la identitatea atacatorului.

Potrivit presei locale, acesta este unul dintre fondatorii clubului literar Duha (Curcubeul) din oraşul Levice.

Bărbatul este autor al mai multor culegeri de poezie şi este membru al asociaţiei oficiale a scriitorilor slovaci.

De altfel, asociaţia a confirmat pe Facebook faptul că bărbatul este membru din 2015, precizând că dacă faptele sunt confirmate „calitatea de membru a acestei persoane josnice va fi imediat anulată”.

Ce spune fiul suspectului

Pe de altă parte, fiul suspectului a declarat pentru site-ul de ştiri aktuality.sk că tatăl său are o armă de foc înregistrată legal.

„Vă spun un lucru: nu l-a votat. Atât pot spune”, a răspuns acesta, întrebat fiind despre atitudinea tatălui său faţă de premierul Robert Fico.

Pe reţelele de socializare apar mai multe declaraţii ale suspectului. Conform sursei citate, într-un videoclip postat online în urmă cu opt ani, el afirma: „Lumea este plină de violenţă şi arme. Oamenii par să înnebunească”.

Suspectul susţinea de asemenea că a fondat o „Mişcare împotriva violenţei” la Levice, care se defineşte pe pagina sa de Facebook drept „un partid politic în curs de formare al cărui obiectiv este să împiedice răspândirea violenţei în societate”, notează aceeași sursă.

Citiți și: Ce a făcut Robert Fico, premierul Slovaciei, înainte de a fi împuşcat la Bratislava. Un martor a dezvăluit totul

Breaking News // ŞOC: Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat! (VIDEO)

Ministrul slovac al Apărării: „Starea premierului este extraordinar de gravă”

Vă amintim că premierul slovac Robert Fico a fost împuşcat miercuri în plină stradă, după o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Saluta un grup de oameni, moment în care unul dintre ei a tras asupra premierului. S-au auzit mai multe focuri de armă. Politicianul din vârful Guvernului a fost rănit și transportat de urgență la spital, unde a suferit o intervenţie chirurgicală.

author avatar
Andrei Coman
592 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger