AcasăNewsCine dă cu dreapta-n Stânga românească

Cine dă cu dreapta-n Stânga românească

Politica ciolanului fărâmițează paritidele

Unitate în diversitate? Mai degrabă dezbinare în nepăsare și orgolii dincolo de planuri. Într-o parte avem clasa politică de stânga care se urăște de moarte, iar în colțul opus, la podea, stă Dreapta numărată de arbitru, la un pas de KO. Aleșii neamului sunt copia fidelă a electoratului – niște nehotărâți ușor de manipulat, vânători de combinații mărunte și ciubucuri. Pe acest teren fertil, un lider reprezentativ pentru doctrina socialistă ar mătura concurența fără să transpire. De ce nu-l avem și cine interzice Stângii să facă o astfel de alianță, iată întrebări care sigur dau frisoane apologeților statului de drept.

Politica ciolanului fărâmițează paritidele

Beneficiind de un masiv sprijin informativ și logistic, Klaus Iohannis părea până de curând adversar de neatins pentru orice politician. Însă „europarlamentarele” din 26 mai au mai scos din jobenul surprizelor un jucător care trebuie luat serios în seamă. Poziționat în Opoziție, Dan Barna sparge Dreapta printr-o candidatură asumată împotriva președintelui actual. Șoc, lacrimi și sinucideri în masă printre haștagioții de Piața Victoriei, Marin Ceaușescu părăsește țara, sandilăul Matei o arde pe Bloody Mary, Angie se reculege în necuvântare.

La momentul actul (până stăpânirea soroșistă dă noi ordine), nu puțini văd o finală între Iohannis și Barna, asta și din cauza dihoniei strecurate în politica de stânga. Dezbinați total și dușmănindu-se fățiș, socialiștii de la noi sunt pe punctul de a rata o uriașă oportunitate – aplicarea loviturii decisive Statului paralel prin anunțarea unui candidat comun la alegerile din iarnă! Fie că vorbim de Gabi Firea sau Liviu Pleșoianu, de premierul Viorica Dăncilă ori (puțin probabil) de vreun ales al ALDE sau Pro România, Stânga are doar șansa unității în acest meci.

De altfel, și primarul Capitalei, Gabriela Firea, a remarcat nevoia ca Stânga să prezinte un candidat comun la alegerile prezidențiale: „(…) Soluţia, din punctul meu de vedere, este de a crea o alternativă la ce e acum la Palatul Cotroceni, un nou USL, să-i spunem, o alianţă electorală pentru prezidenţiale, dar şi locale şi parlamentare între PSD, ALDE şi Pro România, cu cel mai bine plasat candidat. Dacă vrem democraţie în partid şi dacă vrem o alegere corectă, nu putem să acceptăm să ni se impună o variantă pe care eu nu o consider câştigătoare”.

Cioloș, pionul otrăvit din tabăra de dreapta

Într-adevăr, nu doar Stânga e fărâmițată, ci și Dreapta, acolo unde se pare că avem și un pion otrăvit în persoana liderului PLUS.

Alianța cu USR nu îl împiedică pe Dacian Cioloș să fie de partea președintelui Iohannis, pe lângă care se gudură cu fiecare ocazie ivită. Cunoscut fiind apetitul său pentru pupat mâini (Viorica Dăncilă încă este îmbujorată), Julien de la Bruxelles trăiește dilema găinii – să fugă cu Barna sau să stea cu Iohannis? Parcă s-ar împiedica nițel, că-i mai sigur.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
861 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger