AcasăNewsCine SALVEAZĂ Pământul? 350 de milioane de copaci plantați în 12 ore

Cine SALVEAZĂ Pământul? 350 de milioane de copaci plantați în 12 ore

Etiopia, unul dintre statele africane cele mai puternic populate (peste 100 de milioane de oameni), a plantat luni peste 353 de milioane de copaci în 12 ore, ceea ce este – conform oficialilor – un „record mondial”.

Premierul etiopian Abiy Ahmed cu mâinile în pământul țării sale

Activitatea de luni a făcut parte dintr-o campanie amplă de protecție a mediului numită „Moştenirea Verde”, coordonată de „ambițiosul” prim-ministru african Abiy Ahmed, care și-a propus să învingă perioada de secetă și sărăcie din ultimii ani, despre care ONU a afirmat că a adus 3,8 milioane de oameni în nevoie urgentă de asistență.

În cadrul proiectului „Moștenirea Verde” unul dintre obiectivele principale este plantarea a nu mai puțin de 4 miliarde de copaci, notează Bloomberg. Milioane de cetăţeni au fost invitaţi să participe la această provocare, iar încă din primele şase ore, Ahmed a scris pe contul său de Twitter, pe modelul lui Donald Trump, că în jur de 150 de milioane de copaci au fost plantaţi.

„Suntem la jumătatea drumului spre obiectivul nostru”, a declarat el încurajând cetăţenii să continue eforturile. După ce intervalul de 12 ore s-a încheiat, premierul a anunţat, tot pe rețeaua de socializare, că Etiopia nu doar că şi-a „îndeplinit obiectivul comun al #MoşteniriiVerzi”, ba chiar l-a depăşit. În total, au fost plantaţi 353 633 660 de copaci, a informat cu mândrie ministrul pentru Inovaţie şi Tehnologie din țara nord-africană, Getahun Mekuria.

Cel mai mare stat din zona „Cornului Africii”, Abisinia (Etiopia), a început deja din 17 mai 2019 raționalizarea energiei electrice din cauza insuficienței apei de la barajul Gilgel Gibe III Dam, folosit în cadrul unei puternice hidrocentrale etiopiene. Totodată, autoritățile au întrerupt exportul de energie către țările vecine Sudan și Dijbouti.

În 2018, Etiopia avea numai 14% din teritoriu acoperit de păduri, conform datelor Organizației Națiunilor Unite (ONU). În balanță, România stă de două ori mai bine, în ciuda defrișărilor masive ilegale din ultimii ani, având 29% din suprafața țării împădurită. Cele mai bogate păduri de pe Pământ sunt, în ordine descrescătoare, în Rusia, Canada, Brazilia, SUA și China. Chiar și în „top 5”, diferențele sunt uriașe, întrucât taigaua siberiană și restul pădurilor rusești ocupă 8,1 milioane de km2, de patru ori mai mult decât pădurile de pe teritoriul Chinei (2,08 milioane).

 

Sursa foto: Twitter

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
250 afisari

2 COMENTARII

  1. In Etiopia se planteaz miloane de puieti,iar in Romania se taie milioane de M3 de lemn pe an !!,dezastrul din Romania ultimilor 30 de ani este dovada de necontestat a unui plan criminal de distrugere a unei natii.
    In orce domeniu :industrie ,agricultura ,invatamant ,sanatate,armata ,politie, justitie,comert ,siguranta nationala , este un dezastru inimaginabil ,zilnic rabufnesc scandaluri fie provocate de clanurile si gastile zise partide fie de serviciile care scot mizeriile adunate in dosare dosite la comanda pentru a santaja sau a muta atentia de la problemele grave cu care se confrunta romanii ca urmare a dezastrului facut de derbedeii ,si golanii din politica.
    Mocirla in care se tavalesc acesti derbedei a inrait lumea .

  2. Un surplus de păduri poate fi fatal prin asfixierea altor paduri si cresterea intemperiilor climatice pe tot Pamantul. Cresterea O duce la descresterea CO2 deci la limitarea vegetatiei apoi la schimbarea climei invers decat normal.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger