AcasăNewsCinci persoane au fost gasite moarte, intr-o mina din Baia Mare

Cinci persoane au fost gasite moarte, intr-o mina din Baia Mare

(foto: emaramures.ro)

Vineri noapte autoritatile din Maramures au fost alertate cu privire la sase persoane care au intrat intr-o galerie de mina dezafectata din Baia Mare, fara a mai iesi, insa, de acolo. Trupurile a cinci dintre acestea au fost gasite fara suflare, sambata dimineata, de catre echipele de interventie.

(foto: emaramures.ro)

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures si ale Politiei au inceput, vineri noaptea, operatiunea de cautare a celor sase persoane date disparate. Se pare ca acestea intrasera in mina dezafectata, din Valea Borcutului, pentru a lua fier vechi. Cauza posibila a decesului este lipsa de oxigen.

Dan Buca, purtatorul de cuvant al Comitetului pentru Situatii de Urgenta Maramures, a afirmat ca la operatiune au participat fosti salvatori minieri: „Este vorba de o fosta mina de cupru. Cei sase oameni au mers pe un perete orizontal, care are 150 de metri, apoi se pare ca au intrat intr-un put”.

Sambata dimineata, salvatorii minieri de la Petrosani au gasit cinci persoane moarte, dintre cele date disparute. Operatiunea de scoatere la suprafata a trupurilor va fi foarte dificila deoarece galeria, de 500 de metri, are unele portiuni atat de inguste incat o persoana nu poate inainta decat taras.

Purtatorul de cuvant al ISU Maramures, Ioan Muresan, a declarat ca la 112 a fost raportata disparitia a sase persoane, care locuiau in apropierea minei si intrasera in galerii pentru a cauta fier vechi. „Este vorba despre sase persoane, trei se pare ca au intrat in mina joi, alte trei vineri. La cautari participa echipaje ale ISU, de Descarcerare, dar si de Politie si Ambulanta. Disparitia celor sase a fost anuntata la 112 de catre apartinatori”, a declarat Muresan, vineri seara.

author avatar
Alina Costache
1.116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger