AcasăNewsCinci giganti secerati de recesiune

Cinci giganti secerati de recesiune

Falimentul Lehman Brothers a declansat o criza globala

Pe langa firmele mici care au intrat in insolventa, in randul victimelor crizei gasim si nume importante care, in trecut, faceau legea pe piata.

Pentru unele companii, falimentul a insemnat moartea, in timp ce pentru altele a fost un prilej de a scapa de activele toxice.  Privite din aceasta perspectiva, iata cum arata cele mai rasunatoare falimente cauzate de recesiune.

Lehman Brothers

Falimentul Lehman Brothers a declansat o criza globala

Pe 15 septembrie 2008 Lehman Brothers, a patra banca de investitii din SUA, si-a anuntat falimentul. Stirea a declansat o criza financiara globala care s-a transformat rapid inr-una economica.

Washington Mutual

Cea mai mare banca americana de economii si imprumuturi a intrat in faliment pe 26 septembrie 2008, din cauza pierderilor enorme inregistrate in urma crizei creditelor. Banca avea active de 307 miliarde dolari si depozite de 188 miliarde dolari.

General Motors

Falimentul oficial al companiei a fost declarat pe 1 iunie 2009. General Motors a intrat in reorganizare, guvernul american preluand 60% din actiuni, iar cel al Canadei 12%. Totalul activelor era de 91 de miliarde de dolari

CIT Group

Institutia americana veche de peste un secol a fost inchisa pe data de 1 noiembrie 2009, specialisti considerand ca este cel de-al patrulea mare faliment din istoria Statelor Unite.  Totalul activelor CIT Group era 80,4 miliarde de dolari

Chrysler

Ca urmare a esecului inregistrat in negocierile cu creditorii, constructorul auto a intrat sub incidenta legii falimentului la data de 30 aprilie 2009. Totalul activelor Chrysler erau de 39,3 miliarde de dolari.

author avatar
National
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger