AcasăNewsCinci ani degeaba

Cinci ani degeaba

Calculatoarele îl vor scoate iar președinte pe Iohannis

Duminică se reia parodia democrației. De o săptămână, posturile de radio și televiziune și-au reluat canonada cu ieșitul la vot, de parcă asta ar rezolva ceva. Nu cred că se va ține cont de ce vrem noi pentru că altminteri, vorba lui Mark Twain, nu am mai fi lăsați să votăm. În 2014, s-a votat masiv Iohannis pentru a nu câștiga Ponta. Niciodată nu am crezut că a fost un vot corect. După primul tur, Ponta avea un avans destul de mare. Apoi, în turul al doilea, Iohannis recuperează handicapul și trece în frunte la o diferență de câteva milioane. S-o creadă dracu’ că a fost curată treaba. Acum, în 2019, se va vota masiv Dăncilă pentru a nu ieși Iohannis, dar tot acesta va fi desemnat câștigător.

Calculatoarele îl vor scoate iar președinte pe Iohannis

Ar fi putut fi învins Klaus Iohannis în competiția de acum? Categoric! Existau soluții pentru a i se reduce drastic șansele de a accede către fotoliul de președinte? Sau pentru a fi scos definitiv din joc? Da, și una și alta. S-au pus în practică? Nu, pentru că cine ar fi putut sau ar fi trebuit să o facă nu a făcut-o. Ba de frică, ba din neghiobie, ba din interese pe care nu le va mărturisi nici pe patul de moarte. Și atunci, de ce să ne mai mirăm când, de fapt, suntem victimele propriei noastre nepăsări?

Strategia tăcerii prezidențiale

În 1990 era la modă să-ți interoghezi public interlocutorul, „Ce ai făcut în ultimii cinci ani?” În 2019 se poartă întrebarea „Ce ai realizat în ultimii cinci ani?”, adresată lui Klaus Iohannis. Doar noi nu ne întrebăm ce am făcut în ultimii cinci ani. Noi, ce am realizat? Am căscat gura la lozincile unei altfel de politici și am crezut că o vom duce mai bine, că România se va urni din loc. Nu s-a urnit. Nici mai bine nu o ducem. Am privit nepăsători cum politica externă se supune unei conduceri bicefale și nu ne-a interesat să rezolvăm acest impediment. Am mai băgat o pană de lemn, leacul universal al indiferenței noastre. Am privit cu frigiditate cum Klaus Iohannis își vântura materia prin Parlamentul de la Strasbourg sau pe Bruxelles fără ca noi să știm ce a vorbit sau a hotărât pentru noi. I-a cerut cineva socoteală? Nu. Deși nu-mi face prea multă plăcere, mă văd nevoit să-i dau dreptate lui Victor Ponta, cînd spunea că, în țară, Iohannis tace, când merge la Bruxelles tace, semnează ce îi bagă sub nas Frau Merkel, iar când se întoarce în țară tace din nou. Tace când pleacă în vacanțe, tace când guvernul este blocat, a tăcut când era vorba să numească premieri, a tăcut când i s-a cerut să-l scoată la pensie pe Augustin Lazăr sau când a trebuit să o demită pe Laura Codruța Kovesi. I-a spus cineva, fără menajamente, să-și bage mințile în cap și să pună osul la treabă? Nu.

„Yes” și mai ce?

Alături de „românii lui”. „Românii noștri” erau pe Facebook

A coborât cu geaca roșie pe el, în mijlocul protestatarilor #rezist, instigând la revoltă. I-a reproșat cineva că gestul nu este compatibil cu funcția deținută? Nu. L-a obligat cineva să-și ceară scuze când a jignit mitocănește premierul? Nu. A declarat majoritatea grevă parlamentară când a insultat în Plen deputații și senatorii Puterii? Nu. L-a întrebat cineva, vreodată, de ce are pretenția ca românii să respecte legile când el este primul care încalcă legea fundamentală a țării? N-am auzit să fi îndrăznit careva. I-a cerut cineva socoteală pentru cheltuielile imense ale inutilului Summit de la Sibiu? Nu. A mințit grobian că  e un eveniment care va pune România pe o nouă axă a Uniunii Europene și toți au luat-o de bun. Apoi, din presa străină am aflat că marele Summit a fost de fapt o clacă a mai marilor europeni, care și-au împărțit funcțiile între ei. I-a solicitat cineva să declare care a fost poziția României la reuniunea șefilor de stat și de guverne care a avut loc după alegerile europarlamentare, să spună cu gura lui ce a negociat pentru România? Nu. Tot din presă am aflat că, în realitate, Iohannis a rostit doar „Yes”. „Yes” ce? Ce „Yes”?

Chiar ne pasă?

Tăriceanu, opozant de ochii lumii, susținător din umbră

Putea să-i fie stopat lui Iohannis elanul de a-și face de cap? Da. Putea fi avertizat la modul serios că îl paște o suspendare dacă se mai comportă ca un vechil pe moșie? Da, dar nu a făcut-o nimeni. Putea fi suspendat, mai ales că Puterea deținea majoritatea în Parlament? Cert, dar de fiecare dată problema a fost trecută la „și altele”. Ba a vrut Tăriceanu, dar numai cu jumătate de gură, ba avrut Dragnea și n-a mai vrut Tăriceanu, ba nu era oportun momentul, ba să mai stăm înainte de a începe, să nu se supere Uniunea Europeană, ba n-a mai vrut Dragnea, ba mai știu eu ce. Noi ce am făcut în tot acest timp? Am căscat ochii la circ, am înjurat pe Facebook, după care am revenit la ce știm mai bine, postând cafele și floricele. De ce avem pretenții acum, când am fost complici și cu puterea, în indolența ei, și cu Iohannis, prin lipsa de reacții. Ce am realizat în ultimii cinci ani ar trebui să ne întrebăm înainte de a merge la vot. S-au scurs degeaba, dar nu o să ne dăm seama decât peste alți cinci ani. Zece ani cu Băsescu, încă zece cu Iohannis. Suficient cât să distrugă o țară. Ne pasă?

Nici până în ziua de azi fosta Putere nu a cerut satisfacție pentru jigniri
author avatar
Valentin Boeru
4.174 afisari

23 COMENTARII

    • BOERULE , CINCI ANI DEGEABA L-AI LATRAT PE IOHANNIS , TI-AI IROSIT EXISTENTA DE POMANA INCERCAND SA PROSTESTI PROSTII . VALOARILE RAZBAT IN ORELE ASTRALE ALE UNEI NATIUNI , NU POT FI OPRITE DE CORUL UNOR BOCITOARE PLATITE CU ORA SA IMPRESIONEZE ANALFABETII PROFESIONAL SI MELTENII CARE CARE SE INVART INTR-UN CERC VICIOS INCERCAND SA-I STABILEASCA ARIA !

      • De latrat o fi latrat tac-tu la curul ma-tii, tarane. De cand tii tu socoteala oamenilor pentru existenta lor? Esti un fraier stricat cand te amesteci ca Turcan in curul mortului. Ti-ai dat arama pe fata, inutilule.

        • Ti-ai dat tu arama pe fata , ghiolbanule , vrei sa se asemene cu haita de hoti si mafioti de tipul lui Dragnea ? Baga-ti manusa de box in basanaul lataret si da-ti pe la nas , ai sa ramai pe viata amestecat cu javrele care si-au batut joc de 30 de ani de poporul roman si cu Fiola ta care sperie pensionarii cu minciuni . Vine timpul sa raspunda pentru ciomageala si gazarea femeilor si copiiilor in 10 august , vine timpul sa dea socoteala pentru furaciuni , o sa mai veniti la guvernare cand o canta cucul pe Marte . Marh in banca si termina clasa a doua , trogloditule , esti K.O la dibla , vid si saracie lucie !

      • Și care-s bă „valorile astrale” ? Dănciloasa e valoare astrală ? Probabil:la nivelul de prostie. Gașcă de idioți tupeiști.

      • Veti vedea ca dupa 5 ani Romania va arata la fel ca pana acum si veti fi satui de coruptia din PNL cum ati fost si de PSD… si de rolul inexistent al plantei de la Bucuresti.Dar va fi prea tarziu, maturizati-va nu ne lasa nimeni sa ne facem mari vom ramane mici.
        La Washington pt o sapca si o poza s-au dat gazele din Marea Neagra , cu aprobare de sus stiu ce vorbesc…, nu este Iohannis erou si se va demonstra asta el nici nu intelege jocurile sunt altii care le-au inteles deja.

    • Lasă dragă nu te întrista. Hai că-ți dau „butonul” meu să ai cu ce să te ocupi în viitor.
      5 ani i-am pierdut cu Draknea et Compania și cei de teapa lor.

  1. Dupa turul 2 al alegerilor prezidentiale , cand Viorica va fi trimisa la locul ei de gospodina care prepara un excelent pandispan cu visine , sa vezi paruiala intre Firuta si Fiola pentru preluarea puterii ramasitelor pesediste ….

    • Creier ioc, pai noi ne gândim ce face veorica? Ar trebui sa ne gândim ce facem cu țara asta, ca au trecut 5 ani in care prostul satului a vândut si praful din România. Sunteti o țara de slugi, ce va vindeți părinții si copii, ca nu stiu ce pandișpan face veorica si din cauza asta. Doamne in ce hal de josnicie sa ajuns, Se bat slugile care sa trădeze mai tare patria si poporul, se bat slugile care sa vândă cat mai mult din țara asta, se bat slugoii sa dezmembreze țara asta

  2. Predoiu nici n a ajuns bine la butoane ca vrea sa modifice codurile penale.Ei …daca se atingea PSD de ele ieseau hastagienii in piata.Asa…nu se sesizeaza nimeni? Codurile au fost facute pe meleoane de euro, praf…tot de Predoiu…

    • Vai tu dragă, cum le știi tu pe asta cu „coadele”, pardon, codurile.
      Când le-a „modificat” Ciordache, Buborel,Niciolichea și restul staulului, asta nu ți-o amintești, nu?

  3. Constituția României Art. 96 – Punerea sub acuzare
    (1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
    (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
    (3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.
    (4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare. Acest text este preluat , persoana care l-a scris nu doreste expunere publica , eu il postez pentru ca , Romanii trebuie sa inteleaga cum suntem trasi pe sfoara, atentie dragilor pe cine votati !

    Înțelegerea

    Întâmplările despre care o să scriu azi sunt de o importanță majoră pentru România, le știu de la unul dintre miniștri participanți, iar concluzia lor ar trebui să aibă un impact major pentru politica economică și externă a României.

    Cum le cunosc de la unul dintre participanții direcți, unele detalii și nume le protejez pentru că sunt amănunte de politică externă a altor state, inclusiv a României, cu impact actual.

    In 1978 Nicolae Ceaușescu este invitat la Casa Albă de Jimmy Carter, președintele SUA.
    In timpul discuțiilor din Biroul Oval, într-o atmosferă relaxată, Jimmy Carter îi cere lui Nicolae Ceaușescu să obțină de la Yasser Arafat, la acea dată președintele OEP ( Organizației pentru Eliberarea Palestinei) un armistițiu pe o perioadă cât mai lungă. Carter, care știa că Ceaușescu poate obține acest armistițiu, îi spune lui Ceaușescu inclusiv motivul acestei cereri, unul destul de bine întemeiat. Inainte de a fi de acord, Nicolae Ceaușescu pune două condiții: Acordarea Clauzei Națiunii Celei Mai Favorizate României și a doua, acordarea unui număr de licențe pentru industria românească. Cum numărul de licențe cerut de Ceaușescu era enorm în concepția americanilor, se duce o negociere de o noapte între partea română și cea americană. Ceaușescu și miniștrii lui obțin direct o parte de licențe, urmând ca o altă parte la fel de mare din celelalte licențe să fie obținute în mod “indirect”. Acest mod “ indirect” este uluitor, el însuși putând fi un subiect de carte. Practic se obțineau licențe cu știrea americanilor, dar fără ca ei oficial să știe. Poate o să vorbesc odată, când se va putea, despre acest acord nescris, cu rezultate enorm de mari pentru dezvoltarea industrială a României. Cert este că în urma acestor acorduri, industria Românească a explodat, realizată cu componente ale industriei americane sau cu copii autorizate( oficial nu) ale acestora. Zeci de Intreprinderi au fost construite pe baza acestor acorduri iar România, la rândul ei, a construit ulterior direct astfel de întreprinderi în alte țări.

    La finalul întâlnirii, Carter îl întreabă pe Nicolae Ceaușescu ce program are în ziua următoare, o întrebare de politețe, pentru că programul era cunoscut.
    -Mergem în Texas, răspunde Ceaușescu.
    -Nu vreți să mergeți până la centrul de cercetare H., avem acolo cel mai mare centru de cercetare din lume?
    – I-auzi Ștefane( Ștefan Andrei), câte zile avem în Texas?
    -Două, toa’șu președinte.
    – Fă-o una, mergem la H.
    La Centrul de Cercetare a mers o delegație formată din Nicolae și Elena Ceaușescu și încă trei miniștri ai Cabinetului.
    După ce au intrat, au fost suiți în niște mici vehicole și au trecut printr-un culoar lung, care avea de o parte și de alta calculatoare care mergeau. 1978, acum patruzeci și unu de ani, Nicolae Ceaușescu și mica delegație se uitau perplecși la pereții plini de calculatoare, și nu le venea să creadă ce văd. În fine, ajung într-o sală mare, în care era un ecran imens, în fața căruia au fost invitați de către Directorul Centrului.

    “ După ce ne-am așezat în fața ecranului, unul de acolo, în halat alb, a început să apese pe “niște butoane” ( ale unei tastaturi) iar pe ecran a apărut harta României, cu patru puncte negre pe ea, care se mișcau”
    – Domnule Președinte, aveți deasupra teritoriului patru avioane.
    “ Ceaușescu s-a uitat la mine, noi eram muți, credeam că suntem în altă lume, nu am scos niciunul nici’un grai. Eram la mii de km depărtare de România, și ne spune unul că deasupra României sunt patru avioane.
    – Stați liniștit, sunt civile.
    …Liniște.
    “ După ce ne lasă mască cu asta cu avioanele, se apucă să bată în butoanele alea din nou și pe harta României apar niște săgeți, niște linii, se mișcă, iar la un moment dat o zonă se mărește, apare un nume de localitate: Scornicești. Liniște mormânt: nu ne puteam lua ochii de la ecranul ală. Se mărește, apar case, după care una mărită.
    – Aceasta este casa dumneavoastră de la Scornicești, Domnule Președinte, zice Directorul. O să scoatem o fotografie cu ea și vă rugăm să ne dați un autograf; este un obicei ca toți cei care intră aici să ne dea un autograf.
    “Ceaușescu nu scoate grai și semnează pe spatele “pozei” care a ieșit dintr-un aparat. Iar umblă ăla la “butoane”, iar apar niște săgeți, dar și niște semne și-l întreabă pe Ceaușescu:
    – Domnule Președinte, știți că sub casa dumneavoastră de la Scornicești este lignit?
    Ceaușescu nu a mai rezistat:
    – I-auzi Ioane, ( Ion Avram, Ministrul Industriilor) suntem în Statele Unite, și ne spune Directoru’ că sub casa mea e lignit și tu nu știi?
    -De unde să știu toa’șu președinte, că nu am aparatura lor.
    În timpul scurtei discuții, Directorul iar începe să bată în butoanele alea, și se mută din nou imaginea. Ecranul prinde viață, alte linii, săgeți, tot felul de semne, după care se potolește. Se oprise deasupra Mării Negre:
    – Domnule Președinte, aveți cele mai mari rezerve de petrol și gaze naturale din Europa, în Marea Neagră!
    Dacă știți să le exploatați deveniți cea mai bogată țară din Europa!
    “ Am rămas cu toții înmărmuriți. Primul care a vorbit a fost Ceaușescu:
    – I-auzi Ioane, trebuie să le exploatăm!
    – Nu avem sonde de foraj la mare adâncime, toa’șu președinte, nici rușii nu au, doar ei, americanii.
    -Dacă vă permite programul, puteți să le vedeți la lucru în Golful Mexic.
    -I-auzi Ștefane, ce program avem mâine?
    – Texas, toa’șu președinte!
    – Scurtează, mergem în Golful Mexic!

    “ In Golful Mexic, după ce a vizitat o platformă marină pe care o exploata Standard Oil Company ( viitor Exon Mobil) Ceaușescu a spus că trebuie neapărat să construim și noi. I s-a explicat că este imposibil.”
    – Ați mai zis voi că e imposibil și la altele, vorbim acasă!

    Acasă, Ceaușescu s-a convins că nu putem face singuri o platformă marină de mare adâncime și am început negocierile cu SUA pentru exploatarea COMUNĂ a petrolului și gazelor din Marea Neagră. Ei urmau să exploreze și să exploateze prin Standard Oil Company ( ulterior Exxon Mobil); mai urma să ne punem de acord asupra procentelor din exploatare.
    “ La finalul negocierilor între noi și americani, ne-am dus la Ceaușescu”
    – Am căzut de acord cu Americanii, președintele Carter este de acord, vom face o Societate pe Acțiuni, vor face ei explorarea și exploatarea cu Standard Oil Company, utilajele lor, dacă sunteți de acord semnăm:
    50% din profit SUA
    50 % din profit România

    – 51% din Profit noi, a spus Ceaușescu!
    – Tovarășu’ Președinte, utilajele lor, explorarea lor, exploatarea făcută de ei, rezervele noastre, nu merge, e totuși corect, 50-50 este corect.
    -Bine, 50 ei, 50 noi. Așa rămâne, semnați cu ei!

    Din 1978 România are o înțelegere semnată cu Administrația Americană reprezentată de președintelele SUA Jimmy Carter și cu Exxon Mobil ( fost Standard Oil Company) privind explorarea și exploatarea rezervelor de Gaze și Petrol din Marea Neagră, profitul urmând să fie împărțit între SUA și România în procente egale, 50-50%!

    Atunci când a fost în vizită în SUA, Klaus Werner Iohannis a știut de această înțelegere, și cu toate acestea a dat pe degeaba rezervele României. Ințelegerea scrisă trebuia doar invocată. Prin faptul că nu a cerut ceea ce i se cuvine României printr-o înțelegere scrisă, și prin faptul că vrea să modifice OUG 114, Iohannis se face vinovat de Înaltă Trădare față de Poporul Român. Conform Dreptului Internațional, SUA nu pot modifica unilateral o înțelegere scrisă, și de aceea aveau nevoie de un trădător care să se facă că nu știe de această înțelegere.
    Condamnarea lui Dragnea și Declararea lui ca “ persona non-grata” în SUA a fost cauzată de faptul că la fiecare ieșire publică Dragnea spunea “ 50 Exxon, 50 noi” fără să știe însă de existența acestei înțelegeri scrise.
    Această Postare se adresează în egală măsură dumneavoastră, românii care trebuie să știți cum sunteți furați de către gașca lui Iohannis, dar și parlamentarilor care se vor face mâine vinovați de Înaltă Trădare dacă vor vota Guvernul Orban. Cum Orban a declarat public că va modifica OUG 114 în sensul dorit de Exxon Mobil, practic România va renunța de bunăvoie la dreptul ei din exploatarea propriilor rezerve.
    Această postare se adresează în egală măsură și PSD și Vioricăi Dăncilă:
    Dacă Viorica Dăncilă va spune public că se va bate pentru respectarea înțelegerii existente între România și SUA de 50-50% din profitul realizat din exploatarea gazelor, nu numai că are votul meu la alegerile prezidențiale, ci va avea tot sprijinul meu în perioada următoare pentru a fi viitorul președinte al României. Firesc că-i stau la dispoziție cu amănuntele pe care nu le-am putut face publice din rațiuni pe care le intuiți.
    Consider că este o obligație morală a mea, ca și a tuturor românilor care vor fi aflat prin această postare de situația reală a rezervelor de la Marea Neagră, să facem totul pentru ca această bogăție imensă să revină poporului român, așa cum este și firesc.
    Spunând încă odată că voi acuza toți parlamentarii care vor vota pentru Guvernul Orban și implicit pentru modificarea OUG 114, modificare scrisă în Programul de Guvernare a PNL, de Trădare Națională, vă doresc ceea ce ne dorim cu toții:
    Dumnezeu Să Ajute România!
    Dumnezeu Să Ajute Poporul Român!

    Textul este preluat , persoana respectiva nu doreste expunere publica ! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2821932707841587&set=a.823185181049693&type=3&theater

  4. Cand era sefa SocialDemocratilor la Uie, Veronica se semna ca maistru bucatar al delegatiei sociale europene…
    Chef in engleza inseamna maistru bucatar din chef-ul francez care inseamna cel ce are grije de produse si patiserii.
    De fapt Chief inseamna cap lider sef de delegatie…

  5. Pana la miezul noptii se sare de 400.000 de voturi in diaspora si maine mai sunt inca 14 ore de vot la dispozitie ( se poate chiar prelungi dupa ora 21:00 ).

  6. Văi de capu nostru cu parșivi asta șmecher,mai trece 5 ani tot degeaba,asta,,,a fraudat alegeri la greu cînd o zbura porci și a luat el pe drept voturile ce dracu a făcut asta in 5 ani ,,,NIMIC

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger