AcasăNewsCinci ani de puscarie pentru “Imparatul” Vlasov

Cinci ani de puscarie pentru “Imparatul” Vlasov

Mihail Vlasov poate rasufla usurat pentru moment

Printr-o decizie definitiva si irevocabla a instantei supreme, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei Mihail Vlasov a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Mihail Vlasov isi va petrece urmatorii ani in inchisoare

Supranumit “Imparatul”, Mihail Vlasov a primit o majorare de pedeapsa, avand in vedere ca la Curtea de Apel a fost condamnat la patru ani de inchisoare. In plus, fostul presedinte a CCIR a fost ridicat de acasa pentru a fi incarcerat.

Colectie de dosare

In 9 aprilie 2014, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov, suspendat la acel moment din functia de presedinte al CCIR, pentru trafic de influenta. Mihail Vlasov a fost denuntat de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro. In 18 martie 2014, Vlasov a fost prins in flagrant, intr-un restaurant din Bucuresti, dupa ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro. In schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri ca-si va folosi influenta pentru o decizie favorabila a Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR. Intr-un alt dosar, Vlasov este urmarit penal pentru santaj, in aceeasi cauza fiind cercetata si fiica sa Vanda Vlasov. In 15 iunie, procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov intr-un nou dosar de coruptie, el fiind acuzat ca i-a cerut unui deputat „sa ii sustina interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”.

 

author avatar
National
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger